Ποια Porsche αγόρασε η Nissan;

Ποια Porsche αγόρασε η Nissan;

Κατά τη δεκαετία του 1980, η Nissan απέκτησε μια αυθεντική Porsche 959, προκειμένου να μάθει τα μυστικά του συστήματος τετρακίνησης του αυτοκινήτου και να αναπτύξει το δικό της Skyline GT-R R32, γνωστό ως “Godzilla”.

Η Porsche κατασκεύασε λιγότερα από 300 αυτοκίνητα και κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, κάθε ένα εκτιμόταν να κοστίζει το διπλάσιο για να παραχθεί απ’ ό,τι έβγαζε. Επομένως, δεν θεωρήθηκε αποδοτικό να πωληθεί το μοντέλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

porsche 959 b

Ωστόσο, μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα, όπως το συγκεκριμένο που αγοράστηκε το 2019 με 1.500 χιλιόμετρα, κατάφεραν να φτάσουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να φθάσουν στα χέρια του Canepa, γνωστού οίκου που ασχολείται με τις αναβαθμίσεις. Μέσω του προγράμματος 959 SC Reimagined by Canepa, το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε εντελώς για να αναδημιουργηθεί από την αρχή με καλύτερες προδιαγραφές.

Σχεδόν τίποτα δεν παρέμεινε το ίδιο, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά. Έχουν προστεθεί φωτιστικά LED, αμορτισέρ Penske και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Επίσης, εγκαταστάθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας το σύστημα ήχου Porsche Classic Radio Navigation. Συνολικά, χρειάστηκαν πάνω από 4.000 ώρες εργασίας και 885.000 ευρώ!

porsche 959 c

Ο εργοστασιακός 6κύλινδρος των 2,8 λίτρων με διπλό τούρμπο κινητήρας με 444 ίππους έχει υποστεί βελτιώσεις και παράγει πάνω από 800 ίππους! Η 6τάχυτη μηχανική μετάδοση έχει επίσης βελτιωθεί. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα!

Μέσω των εγγράφων (αριθμός πλαισίου 022), αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που αγόρασε η Nissan τότε. Ωστόσο, το χρώμα του είναι τώρα το Oak Green. Το συγκεκριμένο μοντέλο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ