Πλατφόρμα ταξί προτείνει μέτρα ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Πλατφόρμα ταξί προτείνει μέτρα ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Ο μέσος οδηγός ΙΧ ξοδεύει πάνω από 106 ώρες ετησίως στην κίνηση, 223 ευρώ για καύσιμα, και εκπέμπει 254 kg CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η εταιρεία Freenow που διαθέτει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μετακινήσεων στην Ελλάδα, έχει προωθήσει προτάσεις για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην χώρα μας. Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός φθηνού ενιαίου εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, αλλά και την λειτουργία tap and pay στις συγκοινωνίες. Επιπλέον, προτείνουν τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Φορέα που θα επιβλέπει τις μεταφορές.

FREENOW 0

Η συμφόρηση κίνησης όχι μόνο προκαλεί ταλαιπωρία στους οδηγούς, αλλά επίσης επηρεάζει αρνητικά την οικονομία, αυξάνει τη ρύπανση και επηρεάζει την υγεία των πολιτών. Επομένως, η πρόσβαση σε προσιτά μέσα μαζικής μεταφοράς είναι σημαντική για τη βελτίωση του τρόπου ζωής, την μείωση της ταλαιπωρίας, της ρύπανσης και του κινδύνου ατυχημάτων στους δρόμους.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι οδηγοί ΙΧ ξοδεύουν πάνω από 106 ώρες ετησίως στην κίνηση, ενώ επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με 254 kg CO2. Επιπλέον, οι οδηγοί που κινούνται σε ώρες αιχμής χάνουν επιπλέον 13-15 λεπτά ημερησίως στο δρόμο. Αποτέλεσμα αυτών των δεδομένων είναι η Αθήνα να είναι μία από τις χειρότερες πόλεις στην Ευρώπη για την μετακίνηση.

Η εταιρεία Freenow προτείνει μερικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης, τα οποία περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός ενιαίου ετήσιου εισιτηρίου ανταγωνιστικού κόστους, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, πρόσβαση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, λειτουργία του συστήματος «tap and pay» στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής, καθώς και άμεση υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου για πολυτροπικές – συνδυαστικές μετακινήσεις στην Αττική. Τέλος, προτείνουν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μητροπολιτικού φορέα, στο πρότυπο του «Transport of London».

Ως Freenow, είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές και να μοιραστούν την εμπειρία τους για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Ελλάδα. Παροτρύνουν την κυβέρνηση να λάβει τολμηρά και ριζοσπαστικά μέτρα για το μέλλον των πολυτροπικών μεταφορών στη χώρα.

freenow 2 0%20%281%29 0

Κείμενο με αναφορές από:

freenow 2 5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ