Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο B-SUV της Renault, που αναμένεται το 2025

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο B-SUV της Renault, που αναμένεται το 2025

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα SUV για την πόλη είναι το νέο Renault 4, το οποίο αναβιώνει το θρυλικό μοντέλο Renault 4 του 1961. Αναμένεται να είναι η υψηλής τεχνολογίας έκδοση του νέου R5 και του ηλεκτρικού Captur.

Η εξέλιξη του νέου Renault 4 δεν θα απαιτήσει τον χρόνο που χρειάστηκε για το R5, αφού θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα και θα χρησιμοποιήσει τα ίδια ηλεκτρικά και μηχανικά εξαρτήματα με το Captur.

Αναμένεται το νέο μοντέλο να είναι διαθέσιμο σε μια επαγγελματική έκδοση Van, προσανατολιζόμενη προς την αρχική εκδοχή 4Latas του αρχικού Renault 4. Η βάση θα είναι η πλατφόρμα CMF-BEV, με σχεδιασμό που εμπνέεται από το πρωτότυπο 4Ever Trophy.

Το Renault 4 αναμένεται να έχει μήκος περίπου 4,16 μέτρα και μεταξόνιο 2,57 μέτρα, καθιστώντας το μια ενδιαφέρουσα επιλογή στην κατηγορία των B-SUV, δίπλα στο Captur. Στο εσωτερικό αναμένεται να υπάρχουν ομοιότητες με το Renault 5 E-Tech, με εστίες επφάνειες για το πιο εκδρομικό χαρακτήρα του.

Από το R5 θα προέλθουν τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του Renault 4, με επιλογή απόδοσης ηλεκτροκινητήρα από 94 έως 148 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η αυτονομία αναμένεται γύρω στα 400 χιλιόμετρα για την μπαταρία των 52 kWh, με δυνατότητα φόρτισης μέχρι 100 kW και τεχνολογίας νικελίου-μαγνησίου-κοβαλτίου για την μπαταρία.

Η παραγωγή του νέου Renault 4 θα πραγματοποιείται στο νέο εργοστάσιο της ElectriCity που θα κατασκευάσει η Renault.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ