Νέες κάμερες που σκανάρουν πινακίδες αυτοκινήτων – Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για ΙΧ

Νέες κάμερες που σκανάρουν πινακίδες αυτοκινήτων – Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για ΙΧ

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την εφαρμογή νέων μέτρων για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας στην οδική κυκλοφορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα χρησιμοποιηθούν κάμερες και ελεγκτές με tablet για τον έλεγχο των πινακίδων και την ανακάλυψη παραβάσεων, όπως η απουσία τελών κυκλοφορίας, ασφαλιστικής κάλυψης και η μή επίσκεψη σε ΚΤΕΟ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, κ. Όμηρος Τσάπαλος, εξήγησε ότι η χρήση καμερών σε εθνικούς δρόμους θα βοηθήσει στον έλεγχο των οχημάτων. Η επιβολή προστίμων για παραβάσεις όπως η ανασφάλιστη οδήγηση θα επιδοκιμάζεται από το κράτος, το οποίο πλέον διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες για τέτοιου είδους ελέγχους. Η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης δεδομένων θα οδηγήσει στον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων, εκτιμάμενα σε 500.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για παραβάσεις ποικίλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης, φτάνοντας έως και τα 30.000 ευρώ σε περιπτώσεις όπως η μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας για ΙΧ οχήματα που παραβιάζουν τους κανόνες.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν ως στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την τήρηση των κανονισμών κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ