Μέσα στην Bolide, το αυτοκίνητο των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Μέσα στην Bolide, το αυτοκίνητο των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Η Bugatti έδωσε μια πρώτη ματιά στο εκθαμβωτικό κόκπιτ της Bolide, ένας hypercar των 4 εκατομμυρίων ευρώ που βασίζεται στην Chiron με μόλις 40 αντίτυπα.

Οι τυχεροί ιδιοκτήτες της Bolide όχι μόνο κατάφεραν να τα αποκτήσουν όλα σε ρεκόρ χρόνο, αλλά θα απολαμβάνουν ένα σκληροπυρηνικό και αγωνιστικό κόκπιτ κάθε φορά που θα καθίσουν στο ανθρακονημάτινο αγωνιστικό κάθισμα, έναντι του πολύ πιο πολυτελή χαρακτήρα της Chiron. Το κόκπιτ πραγματικά ξεχωρίζει με την ανάρτηση που είναι κατασκευασμένη κυρίως από ανθρακονήματα.

Bugatti Bolide cockpit 08

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά είναι το εντυπωσιακό τιμόνι σε σχήμα Χ, που φέρνει στο μυαλό τα αγωνιστικά τιμόνια των αυτοκινήτων αγώνων αντοχής, όπως αυτά των 24 Ώρών LeMans, συνδυασμένο με το σχήμα Χ που έχουν τα LED φωτιστικά σώματα της ουράς.

Bugatti Bolide cockpit 01

Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει μια πλατιά ορθογώνια ψηφιακή οθόνη που παρουσιάζει τρεις διαφορετικές οθόνες με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός για την αγωνιστική οδήγηση, όπως τους χρόνους του γυρολογίου και τις δυνάμεις G. Ακόμη ένα ψηφιακό εργαλείο, ένας χάρτης της πίστας που προορίζεται η Bolide έχει τοποθετηθεί πάνω από το κεφάλι του οδηγού, στο μπροστινό μέρος της οροφής.

Bugatti Bolide cockpit 04

Στο κέντρο του ταμπλό, ένας πολύ ιδιόμορφος σχεδιασμός εντοπίζεται σε μια λεπτή λωρίδα με κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες του εσωτερικού, ενώ δύο ζευγάρια από σωληνώσεις παραπέμπουν στην εξάτμιση, ωστόσο στέλνουν αέρα από το σύστημα κλιματισμού στο εσωτερικό.

Bugatti Bolide cockpit 06

Επιπλέον, η Bugatti αναφέρει ότι η μηχανή των 1.578 ίππων με τον W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων παρέχει στον οδηγό την αίσθηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου και βασίζεται στην ανασχεδιασμένη θέση οδήγησης σε σχέση με την Chiron. Το ανθρακονημάτινο μονοκόκ είναι νέο και έχει σχεδιαστεί για τον οδηγό να κάθεται πιο χαμηλά, με τα πόδια του ψηλότερα σε σχέση με τη Chiron, ανάλογα με τα αγωνιστικά πρωτότυπα του LeMans.

Bugatti Bolide cockpit 03

Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και επενδυμένα με δέρμα, σουέντ και Alcantara. Αν και σταθερά, ο οδηγός πρέπει να ρυθμίσει το τιμόνι και τα πεντάλ για να βρει την καλύτερη θέση οδήγησης για τον σωματότυπό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ