Ηλεκτρικό Ford Puma: Όλες οι Πληροφορίες

Ηλεκτρικό Ford Puma: Όλες οι Πληροφορίες

Η οικογένεια των ηλεκτρικών SUV της Ford θα εμπλουτιστεί με το τρίτο μέλος της, το Gen E, το οποίο θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς B-SUV Puma. Θα είναι αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως το Peugeot e-2008 και το επερχόμενο Mini Aceman.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/2024_FORD_PUMA_9.jpg?itok=a5FOmaPv" alt="To ανανεωμένο Ford Puma του 2024″>

Το Gen-E θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επαγγελματικού van Ford E-Transit Courier και αναμένεται να μπει στην παραγωγή στο πρώτο μισό του 2024 στη Ρουμανία. Έχει ήδη δοκιμαστεί εκτενώς με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα στους δρόμους της Ευρώπης.

2024 FORD PUMA 11

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 134 – 265 ίππους, ενώ η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα περίπου 55 kWh και αυτονομία σχεδόν 400 χιλιόμετρων με κάθε φόρτιση. Και το θερμικό/υβριδικό Puma αναμένεται να παραμείνει στην αγορά μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

2024 FORD PUMA 14

Η Ford επενδύει πάνω από 20 δισ. ευρώ στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Το Puma EV, ή Gen-E, είναι το τρίτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας στην Ευρώπη. Όπως και το Explorer, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου VW, πριν η Ford υιοθετήσει τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που από καιρό εξελίσσει.

2024 FORD PUMA ST 5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ