Οι κάμερες γεμίζουν τα φανάρια της Αθήνας – Πότε θα εγκατασταθούν και ποιοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 700 ευρώ

Οι κάμερες γεμίζουν τα φανάρια της Αθήνας – Πότε θα εγκατασταθούν και ποιοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 700 ευρώ

Ο χρόνος αντίστροφου μέτρησης έχει ήδη ξεκινήσει για την εγκατάσταση καμερών στα φανάρια της Αττικής, με σκοπό να τεθεί τέλος σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο παράπτωμα.

Τα φανάρια της Αττικής θα γεμίσουν με “ψηφιακά μάτια”, τιμωρώντας τους οδηγούς που αγνοούν το κόκκινο φως και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους.

Πρόκειται για την εγκατάσταση καμερών σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου που θα φωτογραφίζουν τα οχήματα που παραβιάζουν τους κόκκινους φανάριους, δημιουργώντας θανατηφόρα παγίδα για πεζούς, επιβάτες άλλων οχημάτων κλπ.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο “Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του Κ.Ο.Κ” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και διεξάγεται από τη Δ/νση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών με προϋπολογισμό 14.382.750 ευρώ.

φανάρι στην Αθήνα

Πότε θα εγκατασταθούν οι κάμερες

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 388 καμερών παρακολούθησης παραβίασης του ερυθρού φανού, και σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, γίνονται προσπάθειες για να εγκατασταθούν τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, θα γίνει και η εγκατάσταση 351 γαλβανισμένων στύλων με βραχίονες και τους ανάλογους αγκύρωσης κλουβιών για την τοποθέτηση των καμερών.

Πού θα εγκατασταθούν οι κάμερες

Η εγκατάσταση των καμερών θα γίνει σε συγκεκριμένα σημεία που θα καθοριστούν με βάση τα άνω των οδικών τροχαίων ατυχημάτων. Αυτά είναι σημεία όπου συμβαίνουν συχνά σοβαρά ατυχήματα λόγω της παραβίασης των κόκκινων φαναριών.

φανάρι στην Αθήνα

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη, εφαρμογή και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, συντήρηση και επιδιόρθωση βλαβών ασύρματης επικοινωνίας με υπολογιστή και συντήρηση και επιδιόρθωση εξοπλισμού και υπολογιστών.

Η παραπάνω λύση θα αυτοματοποιήσει την έκδοση οδικών παραβάσεων και θα βοηθήσει στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των παραβιάσεων του ερυθρού φαναριού.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και ειδικότερα με την παράγραφο 1 του Άρθρου 6 (Φωτεινή σηματοδότηση για την κυκλοφορία οχημάτων), όποιος παραβιάζει το κόκκινο φανάρι, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαιρείται άμεσα η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ