Αποκαλύψεις για τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας – Ποιοι και γιατί τα έχουν στο στόχαστρο

Αποκαλύψεις για τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας – Ποιοι και γιατί τα έχουν στο στόχαστρο

Ένα ρεπορτάζ του carandmotor.gr έχει προκαλέσει εντύπωση, αποκαλύπτοντας τη δράση επιτήδειων που έχουν επικεντρωθεί στα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής παρουσιάζει νέες αποκαλύψεις για το θέμα.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του carandmotor.gr αφορά τη δράση επιτήδειων εμπόρων αυτοκινήτων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, όπου εκμεταλλεύονται την κατάσταση των κατοίκων για να κερδοσκοπήσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Ανδρή, ορισμένοι επιτήδειοι εμπόροι, καθώς και ιδιοκτήτες συνεργείων και φανοποιείων, βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να αποκτήσουν τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές, με σκοπό να τα επισκευάσουν και να τα πουλήσουν σε άλλους αγνοούντες καταναλωτές. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν τα έγγραφα των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων για να παράσχουν ίδια κλεμμένα αυτοκίνητα στην αγορά.

Αυτή η είδηση έχει προκαλέσει εντύπωση, καθώς αποτελεί ένδειξη της ενέργειας ορισμένων ανεύθυνων οι οποίοι εκμεταλλεύονται την τραγωδία και προσλαμβάνουν ακόμα και δύτες για να εντοπίσουν τα πλημμυρισμένα οχήματα και τους ιδιοκτήτες τους. Έπειτα, προσφέρουν τιμές στην αγορά για τα ασφαλιστικά αυτοκίνητα που δεν καλύπτονται από φυσικές καταστροφές.

πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Μετά το ρεπορτάζ του carandmotor.gr, ο Γιώργος Ανδρής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, όπου έκανε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο που εντοπίζουν οι επιτήδειοι τους ιδιοκτήτες των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων μέσω των πινακίδων κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι επιτήδειοι σε πολλές περιπτώσεις κλέβουν ένα όχημα, παίρνουν την άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες και γενικότερα τα στοιχεία του πλημμυρισμένου αυτοκινήτου, και στη συνέχεια τα πουλούν με τα έγγραφα του κλεμμένου αυτοκινήτου που έχουν γραμμένα τον αριθμό πλαισίου.

Τέλος, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την επισήμανση ότι το αυτοκίνητο προήλθε από ολική καταστροφή, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη της ΕΕ. Αυτό το μέτρο θα προστατεύσει τους καταναλωτές από τη δράση των επιτηδείων.

Δείτε το βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ