Μπρούνο Φερνάντες: Κορυφαίος της χρονιάς από την PFA, πρώτος Πορτογάλος μετά τον Ρονάλντο με ρεκόρ ασίστ

Μπρούνο Φερνάντες: Κορυφαίος της χρονιάς από την PFA, πρώτος Πορτογάλος μετά τον Ρονάλντο με ρεκόρ ασίστ

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει κάθε λόγο να το θεωρεί προσωπική επιτυχία: το βραβείο ήρθε από τους ίδιους τους συναδέλφους του. Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) τον ανέδειξε κορυφαίο της χρονιάς για τη σεζόν 2025/26, έπειτα από μια χρονιά όπου ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απογείωσε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Σε ηλικία 31 ετών, ο μέσος ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ Premier League: 21 ασίστ. Σε αυτές πρόσθεσε 9 γκολ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Μάικλ Κάρικ του έδωσε ελευθερία στην επίθεση και εκείνος την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο — συνολικά με τη φανέλα της ομάδας μετρά πλέον 110 γκολ και 106 ασίστ σε 314 παιχνίδια.

Η διάκριση, που προκύπτει από την ψήφο των ποδοσφαιριστών, είναι η 12η που καταλήγει στη Γιουνάιτεντ, επίδοση ρεκόρ ανάμεσα σε όλους τους συλλόγους Αγγλίας και Ουαλίας. Ο Φερνάντες έγινε, ταυτόχρονα, μόλις ο δεύτερος Πορτογάλος που το κερδίζει — μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε σαρώσει το 2007 και το 2008.

Ο Ρονάλντο, πάντως, συνδέει το όνομά του πλέον και με τη Σαουδική Αραβία: δύο γκολ στο 4-1 επί της Νταμάκ έδωσαν στην Αλ Νασρ τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος μετά από επτά χρόνια. Για τον Πορτογάλο σταρ είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος στη χώρα, σχεδόν 3,5 χρόνια μετά τη μετακόμισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ