Ένα ποδόσφαιρο που ελάχιστοι τολμούσαν να ονειρευτούν έπαιξε η ΛΑΣΚ Λιντς στην έδρα της, γράφοντας το όνομά της ανάμεσα στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη League Phase του Champions League για πρώτη φορά. Μετά το βαρύ 3-0 της Σκωτίας, οι Αυστριακοί έφεραν το ματς στα μέτρα τους, νίκησαν με 4-1 στην κανονική διάρκεια και με 5-1 στην παράταση, φτάνοντας σε μια πρόκριση με συνολικό σκορ 5-4 που δύσκολα θα ξεχαστεί.
Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Λιντς. Η Σέλτικ, με τον αέρα της νίκης από το Celtic Park, προηγήθηκε στο 21ο λεπτό με σουτ του Μακ Γκρέγκορ έπειτα από ωραίο μπάσιμο του Γιανγκ από αριστερά. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση: στο 32’ ο Ούσορ ισοφάρισε και άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο. Ο Λιούμπιτσιτς στο 48’, ο Αντενιράν στο 58’ και ο Φλέκερ στο 90’ διαμόρφωσαν το 4-1 που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Αντενιράν βρήκε ξανά δίχτυα στο 109’, ενώ στο 115’ έχασε πέναλτι με τον Σινισαλο να αποκρούει. Το τελικό 5-1 ήταν αρκετό για να συμπληρωθεί μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα προκριματικά της διοργάνωσης.
Το πρώτο ματς στη Γλασκώβη είχε αφήσει τη ΛΑΣΚ με την πλάτη στον τοίχο. Οι Σκωτσέζοι είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα με τα τρία γκολ τους, με τον προπονητή τους Μάρτιν Ο’ Νιλ να παραδέχεται μετά τη λήξη πως η πρόκριση ήθελε ακόμα πολλή δουλειά. Η ρεβάνς έδειξε ότι η δουλειά έγινε, και με το παραπάνω.
Συγκινημένος εμφανίστηκε μετά το τέλος ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, ο μέσος που έχει παραχωρηθεί δανεικός στην αυστριακή ομάδα από την ΑΕΚ. Παραδέχθηκε ότι δυσκολευόταν να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει τη στιγμή και τη «μυθική βραδιά» της ομάδας του, όπως την αποκάλεσε. Για εκείνον και για τους συμπαίκτες του, αυτή η πρόκριση ήταν κάτι παραπάνω από ένα αποτέλεσμα: ήταν η επιβεβαίωση ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι χαμένο.