Τα δύο μεγάλα στοιχήματα της Ντόρτμουντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Μπορούσια στο Super Cup κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, και παρά την ήττα με 2-1, η εικόνα τους άφησε θετικά δείγματα. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς τούς συμπεριέλαβε αμέσως στην αποστολή, με τον προπονητή να υποδέχεται θερμά τους νέους παίκτες στο προπονητικό κέντρο.
Η μεταγραφή του Κωνσταντέλια από τον ΠΑΟΚ κόστισε στη Βεστφαλία 26+6 εκατομμύρια ευρώ, με πενταετές συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου 2031. Ο Καρέτσας, από την πλευρά του, άφησε τη Γκενκ για ποσό-ρεκόρ 32 εκατομμυρίων ευρώ συν μπόνους, υπογράφοντας εξάετρο συμβόλαιο έως το 2031. Δύο επενδύσεις που μεγαλώνουν την «ελληνική αποικία» της Ντόρτμουντ, η οποία ήδη μετρά τέσσερα ελληνόπουλα στις ακαδημίες της – μια στρατηγική που είχε προϊδεάσει το γερμανικό έντυπο Kicker, αποκαλύπτοντας το ενδιαφέρον.
Μέσα στο γήπεδο, το δίδυμο έδειξε να έχει χημεία. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε αλλαγή στην επανάληψη και άλλαξε τον ρυθμό της ομάδας, ενώ ο Καρέτσας ήταν βασικός. Η συνεργασία τους στη φάση που κατέληξε σε μεγάλη ευκαιρία έκανε τους οπαδούς να σχολιάζουν ενθουσιασμένοι, με την ίδια την ομάδα να κάνει λόγο στα social media για «τέλειο συνδυασμό».
Ο 18χρονος Καρέτσας δεν έκρυψε τη χαρά του για την άφιξη του φίλου του, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ. Είναι από τους καλύτερούς μου φίους». Ο Κωνσταντέλιας, από την πλευρά του, περιέγραψε την απόφαση να υπογράψει ως εύκολη, τονίζοντας πως οι δύο τους έχουν εξαιρετική συνεργασία.
Ο διευθύνων σύμβουλος αθλητισμού Λαρς Ρίκεν δήλωσε ότι ο σύλλογος παρακολουθούσε την εξέλιξη του 23χρονου άσου, ευχαριστώντας τον ΠΑΟΚ για τις εποικοδομητικές συζητήσεις. Ο αθλητικός διευθυντής Όλε Μπουκ στάθηκε στις «τεράστιες δυνατότητες» του παίκτη, που ταιριάζουν στο πλάνο της ομάδας. Αν το πρώτο δείγμα γραφής είναι ενδεικτικό, το στοίχημα των Βεστφαλών στα ελληνικά ταλέντα μοιάζει να πιάνει τόπο.
View this post on InstagramHe visto a Giannis Konstantelias 45 minutos con el Borussia Dortmund siendo neutral y creo que esta reaccion de los fans del PAOK se ha quedado CORTA.
Que barrabasada de talento. https://t.co/yP6vwyQTuD
— Andres Weiss (@andresweiss_) August 22, 2026
Karetsas and Konstantelias are on my team. pic.twitter.com/bUKKdl4i4i
— Stefan Buczko (@StefanBuczko) August 22, 2026
Giannis Konstantelias with a very good debut for BVB against Bayern.
He played with confidence, showed real quality, and set up the goal brilliantly.
I am so glad we will finally be able to enjoy his talent in a top league.
Can’t wait to see more! ???????? pic.twitter.com/vLIe9Rvk95
— Football Talent Scout – Jacek Kulig (@FTalentScout) August 22, 2026