Το Μαϊάμι υποδέχθηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ανταλλαγής, ο Έλληνας σταρ πάτησε το πόδι του στη Φλόριντα μαζί με τη σύζυγό του, Μαράια. Η μετακόμιση από το Μιλγουόκι, μετά από 13 χρόνια, έγινε γεγονός.
Για την Παρασκευή (17 Ιουλίου, τοπική ώρα) έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίασή του στο Kaseya Center. Εκεί, ο Αντετοκούνμπο θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Χιτ μπροστά στα ΜΜΕ και τον κόσμο. Προηγουμένως, βρέθηκε στην Ατλάντα για τον ημιτελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία.
Το τίμημα της συμφωνίας
Η είδηση της ανταλλαγής είχε σκάσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Οι Μαϊάμι Χιτ έδωσαν ένα βαρύ πακέτο για να τον κάνουν δικό τους: τους Τάιλερ Χίρο, Κασπάρας Γιακουτσιόνις, Χάιμε Χάκεζ, Κελ’ελ Ουέιρ, τρεις επιλογές πρώτου γύρου (2026, 2031, 2033), μία ανταλλαγή επιλογής πρώτου γύρου το 2030 και μία επιλογή δεύτερου γύρου το 2033. Μαζί του ήρθε και ο παλιός του συμπαίκτης στους Μπακς, Μπόμπι Πόρτις.
Ο πρόεδρος των Χιτ, Πατ Ράιλι, χαρακτήρισε την κίνηση «μία από τις σπουδαιότερες ανταλλαγές στην ιστορία της ομάδας». Από την πλευρά τους, τα «Ελάφια» αποχαιρέτησαν τον παίκτη που επέλεξαν στο Νο15 του ντραφτ το 2013 — ένα «παιδί από τα Σεπόλια» — και τον οδήγησε στο πρωτάθλημα του 2021 και σε δύο βραβεία MVP.
Τα social media των Χιτ ξεκίνησαν ήδη το σόου: με καλοκαιρινό χρωματισμό και σλόγκαν «Μην είσαι απλά μάρτυρας της νέας εποχής… φόρεσέ τη», έκαναν γνωστή την προσθήκη. Στο μεταξύ, ο Αντετοκούνμπο θα τακτοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη νέα του πόλη, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία για τη σεζόν.