Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς πήραν μια μεγάλη νίκη κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς με 116-97 και κλείδωσαν την όγδοη θέση στη Δύση. Αυτή η επιτυχία τους δίνει δύο στροφές στο play-in, με πρώτο ματς απέναντι στους Σανς στο Φίνιξ. Οι Κλίπερς έμειναν στο 41-40, ισόβαθμοι μαζί τους για την ίδια θέση.
Τελευταία αγωνιστική ξημερώνει Δευτέρα 13 Απριλίου, όπου παίζουν και οι δύο εντός έδρας: Πόρτλαντ με Σακραμέντο, Κλίπερς με Γκόλντεν Στέιτ.
Κυριαρχία Μπλέιζερς και επιστροφή Σαρπ
Στο ματς των ξημερωμάτων Μεγάλου Σαββάτου στο Όρεγκον, ο Ντένι Άβντιγια έβαλε 35 πόντους και έκανε τη διαφορά. Ο Ντόνοβαν Κλίνγκαν ακολούθησε με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ, βοηθώντας το Πόρτλαντ να ελέγξει το παιχνίδι. Η ομάδα κυριάρχησε ιδίως στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, όπου έβαλε 30 πόντους και δέχτηκε μόλις 13.
Ο Σέιντον Σαρπ γύρισε μετά από απουσία 28 αγώνων στους Μπλέιζερς. Για τους Κλίπερς, ο Καγουάι Λέοναρντ σημείωσε 24 πόντους, αλλά δεν έφτασε.
Τα δωδεκάλεπτα: 33-24, 61-51, 86-84, 116-97.
Ήττα Γουόριορς από Κινγκς με Κάρι-Πορζίνγκις
Όποιος βγει ένατος ανάμεσα σε Πόρτλαντ και Κλίπερς, θα αντιμετωπίσει εντός έδρας στο play-in τους δέκατους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι Γουόριορς έχασαν με 118-124 από τους Κινγκς στο Σακραμέντο, σε ένα παιχνίδι που ήταν το δεύτερο φέτος με τον Στεφ Κάρι και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις μαζί on court.
Και οι δύο πέτυχαν από 11 πόντους, ενώ ο Μπράντιν Ποντζιέμσκι έγινε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 30 πόντους. Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν για το Σακραμέντο, ο Ντέβιν Κάρτερ έφτασε σε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους και ο Μαξίμ Ρεϊνό πρόσθεσε 23.
Τα δωδεκάλεπτα: 32-27, 63-51, 82-89, 124-118.