Ο ΖΑΟΝ επικράτησε εντυπωσιακά του Ολυμπιακού και προηγείται 1-0 στα προημιτελικά της Volley League Γυναικών

Ο ΖΑΟΝ επικράτησε εντυπωσιακά του Ολυμπιακού και προηγείται 1-0 στα προημιτελικά της Volley League Γυναικών

Η ομάδα του ΖΑΟΝ πέτυχε την απροσδόκητη νίκη στην πρεμιέρα των προημιτελικών της Volley League Γυναικών. Σε ένα ματς γεμάτο εντάσεις στο «Μ. Μερκούρη», οι παίκτριες της Κηφισιάς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά με 3-2 σετ κόντρα στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι έφτασε μέχρι τάι μπρέικ, όπου οι γηπεδούχες έβγαλαν χαρακτήρα και κέρδισαν με 22-21.

Διαφορετική εικόνα είδαμε από το ματς πριν τρεις μέρες στην Κηφισιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει άνετα 3-0. Εδώ, η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη ξεκίνησε δυνατά και πήρε το πρώτο σετ 25-21, δείχνοντας αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση. Οι Ερυθρόλευκες αντέδρασαν γρήγορα.

Η ανατροπή και η επιστροφή

Με καλό σερβίς και μπλοκ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 κερδίζοντας το δεύτερο σετ 25-20. Στο τρίτο, οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και το πήραν 25-17, φτάνοντας στο 2-1. Έτσι, έμοιαζε να ελέγχουν το ματς.

Στο τέταρτο σετ, το σκορ έμενε κολλημένο κοντά. Μέχρι το 20-20, καμιά δεν ξέφευγε. Ξαφνικά, ο ΖΑΟΝ έκανε σερί 5-0 και το κλείδωσε 25-20, στέλνοντας τα πράγματα στο τάι μπρέικ. Αυτό άλλαζε τα πάντα.

Το θρίλερ στο τάι μπρέικ

Εκεί, ο ΖΑΟΝ μπήκε μπροστά 8-4, με τις παίκτριες να παίζουν με πάθος. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς σε 13-13 και έκανε θρίλερ. Άθελά τους, έσβησαν τέσσερα ματς πόιντ, δείχνοντας πόσο κλειστό ήταν.

Οι γηπεδούχες πήραν ξανά τα ηνία με 19-18 και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ένα απίθανο ράλι έφερε ισοπαλία 19-19. Μετά, σπατάλησαν άλλα δύο ματς πόιντ στο 21-21. Τελικά, ο ΖΑΟΝ πήρε τη νίκη με 22-21, σε ένα σετ που κράτησε 37 λεπτά.

Το επόμενο ματς, το Game 2, παίζεται την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 20:30 στο Ζηρίνειο. Η σειρά συνεχίζεται με ένταση, αφού ο Ολυμπιακός θέλει να ισοφαρίσει.

Τα σετ: 25-21 (30′), 20-25 (28′), 17-25 (25′), 25-20, 22-21 (37′).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ