Βίντεο που ανέβασαν οι ίδιοι στα social media γύρισαν μπούμερανγκ για τους εμπλεκόμενους. Η Αστυνομία έφτασε έτσι σε κύκλωμα που πουλούσε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα και κάρτες-κλώνους για αναλήψεις από ΑΤΜ. Στα πλάνα φαίνεται ένας τύπος να τραβάει λεφτά από μηχάνημα με ψεύτικη κάρτα, ενώ σε άλλα εμφανίζονται άτομα να κάνουν επίδειξη με στοίβες ευρώ από αυτή τη δουλειά.
Σύλληψη ανηλίκου στην Κατερίνη από δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος
Άνθρωποι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος μπήκαν σε δράση στην Κατερίνη. Συνέλαβαν έναν ανήλικο, εναντίον του οποίου φτιάξανε δικογραφία για κακούργημα σε παραχάραξη νομίσματος, άυλων μέσων πληρωμής και νόμων για όπλα. Η υπόθεση ξεκίνησε από την κεντρική Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος, βασισμένη σε καταγγελίες για βίντεο σε λογαριασμό κοινωνικού δικτύου – εκεί όπου δείχνουν ανάληψη από ΑΤΜ με κάρτα-κλώνo και άλλα με χαρτονομίσματα που βγαίνουν από αυτή την κομπίνα.
Τι βρέθηκε στην έρευνα του σπιτιού
Μέσα από έρευνα και ανάλυση ψηφιακών υλικών, μαζί με αλληλογραφία σε εταιρείες internet της Ελλάδας, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντος. Έψαξαν το σπίτι του με δικαστικό, βρήκαν πράγματα που δείχνουν εμπλοκή και τον πήραν. Συνολικά μαζέψανε 32.200 ευρώ σε ψεύτικα χαρτονομίσματα των 20, 50 και 100.
Κατασχέθηκαν επίσης δύο λευκές τραπεζικές κάρτες-κλώνοι με τσιπ και μαγνητική ταινία, ένας αναγνώστης έξυπνων καρτών, υλικά συσκευασίας μαζί με αυτοκόλλητα λογότυπα και αποδείξεις αποστολής για πλαστά χαρτονομίσματα και κάρτες. Βρήκαν δύο μάσκες full face, γκλοπ, πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα και 13 πλαστικά σφαιρίδια, δυο σκληρούς δίσκους και USB stick, δύο κινητά τηλέφωνα συν προσωπικά πράγματα όπως ρολόγια και τσαντάκια που φαίνονται στα βίντεο.
«Επισημαίνεται ότι», προσθέτει η Αστυνομία, «ο κατηγορούμενος είχε αποκρύψει επιμελώς τα πλαστά χαρτονομίσματα εντός κουτιού επιτραπέζιου παιχνιδιού, καθώς και σε ψυγείο». Όλα αυτά πήγαν στην Εισαγγελία, που έδωσε εντολή για προκαταρκτική να βρουν τι έγινε ακριβώς με τα αδικήματα.
