Ο πατέρας της 16χρονης Λόρας έσπασε τη σιωπή του λίγες ώρες μετά που βρέθηκε το κορίτσι στο Βερολίνο. Μίλησε στο MEGA από το σπίτι στο Ρίο Πάτρας, όπου τόνισε πως η κόρη του χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει. Δεν έχει μιλήσει ακόμα μαζί της, περιμένει να είναι έτοιμη.
Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση
«Πρέπει πρώτα να βρει την ηρεμία της. Χρειάζεται να συναντηθούμε και να μιλήσουμε όταν θα είναι έτοιμη. Αν μου επιτραπεί, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί της άμεσα, όμως το παιδί πρέπει πρώτα να συνέλθει», είπε ο πατέρας. Αφήνει ανοιχτό αν η Λόρα θέλει να γυρίσει σύντομα στην Ελλάδα. Η οικογένεια σκοπεύει να σέβεται ό,τι αποφασίσει, μέσα από κουβέντα όλοι μαζί.
Τα προβλήματα του κοριτσιού ερχόντουσαν κυρίως από το σχολείο, όχι από το σπίτι. Είχε δυσκολίες με την προσαρμογή και τη γλώσσα εκεί. «Θα πρέπει να το δούμε αν δεν θέλει να γυρίσει. Να καθίσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μια λύση. Είχε τεράστια προβλήματα με το σχολείο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι στο σπίτι τα πράγματα πήγαιναν καλά.
Από την εξαφάνιση στον εντοπισμό
Εξαφανίστηκε στις 8 Ιανουαρίου από το Ρίο, και οι γονείς της —γερμανικής καταγωγής και κάτοικοι Πάτρας— πήγαν αμέσως στην Ελληνική Αστυνομία. Το κορίτσι είχε μαζέψει λεφτά και έφυγε μόνη για την Αθήνα. Από τον Ζωγράφου πήρε εισιτήριο για τη Φρανκφούρτη και πήγε στη Γερμανία.
Τελικά εντοπίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, μετά από στίγμα στις 9 Φεβρουαρίου εκεί. Βρίσκεται σε δομή για ανήλικους, σε καλή υγεία, και οι γερμανικές αρχές ακολουθούν τις διαδικασίες. Φαίνεται πως δεν θέλει επαφή με γονείς ή ελληνικές αρχές προς το παρόν, κάτι που βλέπουν οι υπηρεσίες εκεί.
Καθ’ όλη τη διάρκεια, οι ελληνικές και γερμανικές αρχές δούλευαν μαζί, με βοήθεια από την Europol. Η υπόθεση είχε αγγίξει πολλούς με την αγωνία της. Τώρα, το ενδιαφέρον πηγαίνει στην υποστήριξη της Λόρας και τι θα γίνει παρακάτω.