Μπαρτζώκας για Χέιζ-Ντέιβις: Ψυχολογική ώθηση στην ομάδα και απόφαση για εξάδα μετά την προπόνηση

Μπαρτζώκας για Χέιζ-Ντέιβις: Ψυχολογική ώθηση στην ομάδα και απόφαση για εξάδα μετά την προπόνηση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ανοιχτά για τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Το ματς αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα από τα άλλα μεταξύ τους, είπε, και περιμένει μεγάλη δυσκολία. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει τα πάντα για να βγει νικητής.

Πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό και την κατάστασή του

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε τον αντίπαλο σαν πολύ ταλαντούχα ομάδα. Βρίσκεται σε καλή φόρμα, ειδικά μετά τα παιχνίδια στην Κρήτη. Η άφιξη του Χέιζ-Ντέιβις έδωσε ψυχολογική ώθηση στους Πράσινους. «Δεν διαφέρει σε τίποτα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο βαθμός δυσκολίας, πολύ ταλαντούχα ομάδα. Όπως έχει δείξει κιόλας εδώ στην Κρήτη στα δύο παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση. Νομίζω η μεταγραφή του Χέιζ κυρίως έχει δώσει ώθηση ψυχολογική στην ομάδα. Και φυσικά περιμένουμε ότι πρέπει να παίξουν πολύ καλά για να κερδίσουμε τον τελικό».

Κάποια πράγματα εισπράττεις από ματς σαν κι αυτά.

Τραυματίες και προετοιμασία για τον αγώνα

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ετοιμάζουν ειδικό κηδεμόνα στο χέρι. Θα δοκιμάσει στην προπόνηση να δει πόνο νιώθει. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς κάνει θεραπείες για την τενοντίτιδα. Μετά την προπόνηση θα ξέρουν περισσότερα για την κατάστασή του. «Έχουμε πάρει ένα κηδεμόνα για να μπει στο χέρι του Μιλουτίνοφ να δοκιμάσει να δει αν πονάει και ποια θα είναι η κατάσταση τώρα. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς έκανε θεραπείες, έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Θα δοκιμάσει στην προπόνηση να δούμε κατά πόσο η ενόχληση που έχει είναι διαχειρίσιμη. Μετά την προπόνηση θα ξέρω περισσότερα».

Η προπόνηση δίνει τις απαντήσεις.

Όταν ήρθε η ερώτηση για την εξάδα ξένων, ο Μπαρτζώκας απέφυγε τα κλισέ. Η καλή εμφάνιση του Μόντε Μόρις δεν είναι πονοκέφαλος. Κάθε ματς φέρνει διαφορετικές ανάγκες. Συζητούν με παίκτες και βοηθούς για το ρόστερ. Χρειάζονται τρία πόιντ γκαρντ και τρεις ψηλούς αύριο, λόγω αμφιβολιών. «Αυτά περί πονοκεφάλων είναι πολύ ωραία δημοσιογραφικά κλισέ. Εδώ και 50 χρόνια το μπάσκετ προχωράει και οι συνθήκες κάθε παιχνιδιού διαμορφώνουν το πώς θα πας με το ρόστερ, το ποιους ξένους θα χρησιμοποιήσεις. Για παράδειγμα, το ποιος θα παίξει “5” σε ένα ματς επηρεάζει το ποιος θα είναι στο “1”. Θα κάνουμε μία συζητήσει με τους συνεργάτες μας και με τους παίκτες για να τους πούμε ότι δεν είναι τίποτα προσωπικό όποιος μένει έξω αλλά έχει σχέση με το ότι πρέπει όλοι να είναι χρήσιμοι και να παίξουν. Για αύριο χρειαζόμαστε τρία πόιντ γκαρντ αλλά και τρεις ψηλούς γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος. Είναι ζήτημα πως θα γίνει η προπόνηση και πώς θα είναι τα πράγματα μετά τις θεραπείες».

Το παρελθόν δεν μετράει εδώ.

Οι προηγούμενες νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού AKTOR δεν παίζουν ρόλο. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, θετικά και αρνητικά. Η ζωή προχωράει και αλλάζει τα δεδομένα. Τα ντέρμπι τέτοια είναι πάντα ξεχωριστά. Και οι δύο ομάδες κρατάνε ψηλά το επίπεδο, ένα-δύο plays μπορεί να τα αλλάξουν όλα. Ο Μπαρτζώκας θυμίζει να είμαστε φειδωλοί· πιστεύουν ότι είναι καλή ομάδα και μπορούν να κερδίσουν, το έχουν δείξει, αλλά μέχρι να γίνει μένει δουλειά. «Κανείς δεν σκέφτεται τι έχει γίνει στο παρελθόν. Από την τελευταία νίκη μας με τον Παναθηναϊκό έχουν μεσολαβήσει τόσα πράγματα στις ομάδες, θετικά, αρνητικά. Η ζωή εξελίσσεται και ανατρέπει τα πάντα. Τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα ιδιαίτερα. Και οι δύο ομάδες παίζουν σε ένα επίπεδο στην διάρκεια του ματς και 1-2 plays μπορεί να καθορίσουν την εξέλιξη του ματς. Ας είμσατε φειδωλοί. Πιστεύουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, πως μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, το έχουμε αποδείξει αλλά απέχει μέχρι να το κάνουμε».

Στον τελικό Κυπέλλου, όλα είναι ανοιχτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ