Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έφυγε με προβάδισμα από το Σαν Μαμές, όπου νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον πρώτο ημιτελικό του Copa del Rey. Το γκολ ήρθε αργά, στο 62ο λεπτό, και τώρα η ομάδα από την Σαν Σεμπαστιάν κρατάει τις ελπίδες της ζωντανές για την πρόκριση. Αυτό το ντέρμπι των Βάσκων ήταν το τρίτο φέτος, με τη Σοσιεδάδ να μην χάνει ποτέ – δύο νίκες και μια ισοπαλία.
Πώς έπεσε το γκολ από τα Βασκικά ντέρμπι
Οι παίκτες της Σοσιεδάδ έλεγχαν το ματς από νωρίς και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν πιο γρήγορα. Η Μπιλμπάο έκανε λάθος στο κέντρο, ο Γκονσάλο Γκέδες έδωσε ωραία πάσα και ο Μπενιάτ Τουριέντες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ρεβάνς γίνεται στο Aνοέτα στις 4 Μαρτίου, στις 22:00 – εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιος παίρνει την είσοδο στον τελικό.
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημιτελικών
Στο άλλο ζευγάρι, το Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου στις 22:00. Η ρεβάνς παίζεται στις 3 Μαρτίου, πάλι Μαδρίτη-Μπαρτσελόνα. Όλο το τουρνουά κρατάει σε αγωνία τους φιλάθλους, με αυτά τα ματς να αποφασίζουν τα πάντα.
Αναλυτικό πρόγραμμα ημιτελικών Copa del Rey:
11 Φεβρουαρίου 2026
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1
12 Φεβρουαρίου 2026
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (22:00)
3 Μαρτίου 2026
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
4 Μαρτίου 2026
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)