Η Nintendo καθησυχάζει για τα αυξημένα κόστη αυτή τη στιγμή, αλλά εκφράζει ανησυχίες για το μέλλον

Η Nintendo καθησυχάζει για τα αυξημένα κόστη αυτή τη στιγμή, αλλά εκφράζει ανησυχίες για το μέλλον

Η Nintendo βλέπει ακόμα σταθερή κερδοφορία για το Nintendo Switch 2 παρά τις ακριβές μνήμες. Ο πρόεδρος Shuntaro Furukawa μίλησε ανοιχτά σε μετόχους μαζί με την οικονομική αναφορά της εταιρείας. Οι αυξήσεις τιμών δεν χτύπησαν σημαντικά το τρίτο τρίμηνο και το ίδιο περιμένει για το τέταρτο.

Σταθερές προμήθειες και προφυλάξεις από την αγορά

Η Nintendo δουλεύει στενά με προμηθευτές για να κρατήσει σταθερές τις προμήθειες μνήμης μακροπρόθεσμα. Έτσι προστατεύεται από τις ταλαντώσεις που φέρνει η ζήτηση από data centers για AI και generative AI. Δεν άλλαξε ακόμα η τιμή του Switch 2.

Αποφάσεις για τυχόν αλλαγές θα έρθουν αφού δουν την κερδοφορία, την εγκατεστημένη βάση, τις πωλήσεις λογισμικού και την αγορά. Ο Furukawa είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να πουλάνε σε ζημιά κάθε μονάδα. Βραχυπρόθεμες αυξήσεις δεν θα οδηγήσουν σε βιαστικές αυξήσεις τιμών.

Προειδοποίηση για μακροπρόθεσμες πιέσεις

Αν οι τιμές συνεχίσουν να ανεβαίνουν πέρα από τις προσδοκίες στην επόμενη οικονομική χρήση και μετά, τότε μπορεί να πιεστεί η κερδοφορία της κονσόλας. Η εταιρεία θα κοιτάξει την κατάσταση και θα αποφασίσει πώς να ανταποκριθεί, ίσως με αλλαγή τιμής. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι η μακρά διάρκεια αυτής της τάσης από την AI ζήτηση.

Για να αποφύγει ελλείψεις, η Nintendo έχει ενισχύσει την παραγωγή και τα αποθέματα. Στόχος να μην υπάρξουν προβλήματα στην εκκίνηση του Switch 2 και στις γιορτές. Οι προετοιμασίες αυτές βοηθούν να κρατηθεί η ομαλή ροή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ