Ο Μάρκο Νίκολιτς έδωσε συνέντευξη στη NOVA πριν το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη, στις 24 Ιανουαρίου στις 19:30. Ο Σέρβος προπονητής χαρακτήρισε το παιχνίδι κομβικό για την πορεία της ομάδας του. Μίλησε για την ποιότητα των γηπεδούχων, που έχουν όλα τα εφόδια για πρώτη εξάδα, και έκανε νύξη στη δουλειά του Μίλαν Ράσταβατς.
Η ΑΕΚ έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τον ΟΦΗ και την αντίδραση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τώρα χρειάζεται πλήρης συγκέντρωση σε αυτό το ματς με άλλες απαιτήσεις.
Δηλώσεις Νίκολιτς για τον Αστέρα και την προετοιμασία
Για το πώς διαχειρίζεται τον αποκλεισμό από τον ΟΦΗ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Νίκολιτς είπε: «Το μυαλό μου είναι πολύ ήρεμο σχετικά με αυτό το κομμάτι . Για μένα όλα αποτελούν ιστορία, πρέπει να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι δύσκολο πρώτον γιατί ο Αστέρας είναι μια ομάδα για την πρώτη εξάδα. Το δεύτερο είναι πως όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί ειδικά όταν είναι χειμώνας.
Άλλαξαν προπονητή και δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Είναι πάντα δύσκολο όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή για την ανάλυση του αντιπάλου. Είχε δυο εβδομάδες να δουλέψει, ο Ράσταβατς είναι συμπατριώτης μου, τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν αλλά δεν ξέρουμε τι τακτική θα επιλέξει.
Αντιμετωπίζουμε τον Αστέρα σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς, είναι λογικό όλοι να είναι ενθουσιασμένοι με τα ντέρμπι και εγώ τα λατρεύω αλλά σαν προπονητής γνωρίζω ποσό σημαντικά είναι και τέτοια παιχνίδια. Εστιάζω πλήρως στο ματς με τον Αστέρα και θέλω και από την ομάδα μου να κάνει το ίδιο για το συγκεκριμένο ματς γιατί οι βαθμοί αυτοί μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμοι για εμάς».
Επιστροφές παικτών και τακτικές επιλογές στην ΑΕΚ
Στα αγωνιστικά νέα, ο Ζίνι και ο Φραντζί Πιερό είναι έτοιμοι για το ματς. Ο προπονητής επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητά τους, που δίνουν λύσεις στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο Περέιρα κάνει τις τελευταίες θεραπείες και γυρίζει σύντομα.
Όσον αφορά το τακτικό πλάνο με Βάργκα-Γιόβιτς, ο Νίκολιτς δήλωσε: «Δεν έχουμε μόνο τον Βάργκα, είναι και ο Ζίνι ο οποίος είναι μαζί μας και έπαιξε κάποια λεπτά μετά από πολύ καιρό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι διαθέσιμος και ο Πιερό, έχουμε μόνο τον Περέιρα εκτός με τραυματισμό αλλά σύντομα θα επιστρέψει και εκείνος. Είναι μια ευχάριστη συνθήκη που μπορώ να επιλέξω την κατάλληλη ενδεκάδα.
Το κάναμε με λιγότερο αυτοσχεδιασμό το Φθινώπορο αλλά τώρα είναι καλύτερες οι συνθήκες για εμένα. Κάποιες φορές ίσως παίζουμε με κλασικούς δυο επιθετικούς, κάποιες φορές με έναν μπροστά κι έναν από πίσω του, εξαρτάται τι πιστεύω ότι είναι καλό για την ομάδα, ποιο είναι το πλάνο και η ανάλυση αντιπάλου».
Το ματς στην Τρίπολη έρχεται σε κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος, όπου κάθε βαθμός μετράει για την ΑΕΚ.