Παναθηναϊκός: Η «διαβολοβδομάδα» πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό στις 30 Μαρτίου και γιατί ο Πειραιάς αποφεύγει την κούραση

Παναθηναϊκός: Η «διαβολοβδομάδα» πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό στις 30 Μαρτίου και γιατί ο Πειραιάς αποφεύγει την κούραση

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα το πλήρες πρόγραμμα για τον δεύτερο γύρο της Stoiximan GBL. Το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ορίζεται για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στην 23η αγωνιστική. Αυτό το ματς μπορεί να κλειδώσει την κορυφή της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Διαφορετικά προγράμματα πριν το ντέρμπι

Οι δύο ομάδες φτάνουν στο παιχνίδι από εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός περνάει μια βαριά εβδομάδα με αγώνες στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πιο ελεύθερο πρόγραμμα. Αυτό δημιουργεί ανισορροπία στην προετοιμασία τους.

Η εβδομάδα των Πρασίνων και οι Ερυθρόλευκοι

Για τον Παναθηναϊκό, η εβδομάδα πριν το ντέρμπι περιλαμβάνει δύο ματς στην Ευρωλίγκα. Πρώτα πάει εκτός έδρας κόντρα στη Dubai BC στις 24 Μαρτίου. Μετά, στις 27 Μαρτίου, υποδέχεται τη Μόνακο στο ΟΑΚΑ. Τέτοια “διαβολοβδομάδα” κουράζει τους παίκτες.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός παίζει μόνο ένα παιχνίδι εκείνη την εβδομάδα. Ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στις 24 Μαρτίου. Το ματς με την Παρί, που ήταν προγραμματισμένο τότε, μετατέθηκε στις 10 Μαρτίου επειδή το γήπεδο της γαλλικής ομάδας δεν ήταν έτοιμο.

Στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα τρέχει παράλληλα με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που συχνά βάζει σε δοκιμασία τις ελληνικές ομάδες. Οι φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία αυτό το ντέρμπι, που πάντα φέρνει ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ