Ο Κάλβερτ-Λιούιν σε εξαιρετική φόρμα έσωσε τη Λιντς από ήττα στο Σάντερλαντ

Ο Κάλβερτ-Λιούιν σε εξαιρετική φόρμα έσωσε τη Λιντς από ήττα στο Σάντερλαντ

Η Λιντς αρπάζει ένα πολύτιμο βαθμό στο Στάδιο του Φωτός, μένοντας αήττητη για πέμπτο ματς подряд. Ο Κάλβερτ-Λιούιν βάζει ξανά την υπογραφή του, ισοφαρίζοντας στο 47′ με μια δυνατή προβολή και γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος παίκτης του κλαμπ που σκοράρει σε έξι σερί παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ από το 1960, τότε που το ‘κανε ο Τζον ΜακΚόουλ. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Φάρκε τραβάει απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και κρατάει το καλό μομέντουμ.

Η μάχη στη Σάντερλαντ και η αξία της ισοπαλίας

Στο πρώτο ημίχρονο, η Σάντερλαντ πιάνει την Λιντς απροετοίμαστη. Ο Σιμόν Αντίνγκρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από το 28′, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους με ένα εντυπωσιακό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι, παρόλο που πιέζουν, δεν καταφέρνουν να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα.

Όταν έληξε το πρώτο μέρος, η Λιντς βγήκε πιο αποφασισμένη. Έψαξε την ανατροπή, κυριάρχησε στο κέντρο και απείλησε συνέχεια την άμυνα της Σάντερλαντ. Η ισοπαλία βγήκε δίκαιη, αφού οι παίκτες του Φάρκε φάνηκαν πιο πειστικοί μετά το ξεκίνημα και κέρδισαν αυτό που άξιζαν για να μείνουν μακριά από τα χαμηλά.

Όλα τα ματς της 18ης αγωνιστικής

Η Πρέμιερ Λιγκ τρέχει με γρήγορο ρυθμό αυτές τις γιορτές. Παρασκευή ξεκίνησε με νίκη της Μάντσενστερ Γιουνάιτεντ 1-0 επί της Νιουκάστλ, χάρη στο γκολ του Ντόργκου στο 24′. Το Σάββατο ακολούθησαν ανατροπές και σφιχτά σκορ παντού.

Η Μάντσεστερ Σίτι γύρισε το ματς στη Νότιγχαμ με 2-1, σκοράροντας με Ρέιντερς και Σερκί. Άρσεναλ κέρδισε 2-1 τη Μπράιτον, με γκολ Έντεγκααρντ και αυτογκόλ Ρίτερ, ενώ η Μπρέντφορντ διέλυσε τη Μπόρνμουθ 4-1, με τον Σάντε να βάζει τρία. Μπέρντφορντ και Έβερτον έμειναν στο 0-0, Λίβερπουλ πέρασε 2-1 από τη Γουλβς με Χράφερνμπερχ και Βιρτς, Γουέστ Χαμ έχασε 0-1 από Φούλαμ με γκολ Χιμένες, και Τσέλσι υπέστη ήττα 1-2 από Άστον Βίλα, όπου ο Γουότκινς έκανε τη διαφορά με δύο τέρματα.

Κυριακή έκλεισε με την ισοπαλία Σάντερλαντ-Λιντς 1-1. Το Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ έπαιξε αργά το απόγευμα και ακόμα περιμένουμε το σκορ.

Πού πηγαίνει η 19η αγωνιστική

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα με τέσσερα ματς στις 21:30 – Μπέρντφορντ-Νιουκάστλ, Τσέλσι-Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον, Γουέστ Χαμ-Μπράιτον. Λίγο αργότερα, Άρσεναλ-Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς στις 22:15.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, νέα χρονιά με παιχνίδια: Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ και Λίβερπουλ-Λιντς στις 19:30, ενώ Μπρέντφορντ-Τότεναμ και Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι κλείνουν στις 22:00. Η Λιντς έχει μπροστά της δύσκολο έργο στο Άνφιλντ, αλλά το καλό σερί τη βοηθάει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ