Ολυμπιακός: Κρίσιμο ματς με Καϊράτ στο παγωμένο Καζακστάν για την ευρωπαϊκή πρόκριση

Ολυμπιακός: Κρίσιμο ματς με Καϊράτ στο παγωμένο Καζακστάν για την ευρωπαϊκή πρόκριση

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει μακριά, στο παγωμένο Καζακστάν, για ένα ματς που μοιάζει με τελικό. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν σήμερα την Καϊράτ Αλμάτι στην Αστάνα, για την έκτη αγωνιστική του Champions League. Το γήπεδο έχει κλειστή οροφή, για να μην χαλάσουν οι -20 βαθμοί το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει πρώτη νίκη στην Ευρώπη

Οι Πειραιώτες κάθονται στην 33η θέση της League Phase, με τρεις αγωνιστικές να μένουν. Χωρίς καμία νίκη ακόμα, βλέπουν την 24άδα που δίνει νοκ-άουτ τέσσερις βαθμούς μακριά. Στην προηγούμενη αγωνιστική δέχτηκαν τέσσερα γκολ από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πάλεψαν μέχρι τέλους και έφυγαν με 4-3 ήττα.

Πριν από αυτό, ήρθαν ισοπαλίες με Πάφο και Αϊντχόφεν εντός, ενώ εκτός χάθηκαν από Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα. Τώρα θέλουν το τρίποντο για να κρατήσουν ελπίδες, πριν παίξουν με Λεβερκούζεν και Άγιαξ. Η ήττα από Ρεάλ ήταν η μοναδική στα δέκα τελευταία ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη – οκτώ νίκες, μία ισοπαλία, και προχτές 3-0 τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης.

Μόνο ο Παναγιώτης Ρέτσος λείπει απόψε λόγω τραυματισμού, ενώ ο Πασχαλάκης είναι εκτός αποστολής εδώ και καιρό.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (@olympiacosfc)

«Ίσως τα αποτελέσματα να μην ήταν ως τώρα αυτά που θέλουμε, αλλά όλοι ξέρουμε πώς είναι αυτή η διοργάνωση. Η κατάσταση ακόμη είναι στο χέρι μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ένα ακόμη παιχνίδι, δεν θέλω να βάλω σε κανέναν έξτρα πίεση, ούτε στον εαυτό μου, αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. «Δεν είχαμε πολύ χρόνο για ανάλυση. Θα είναι ιδιαίτερο ματς και για τις δύο ομάδες, γιατί παίζουμε και οι δύο σε πλαστικό χορτάρι. Αυτό θα επηρεάσει τα πλάνα και των δύο ομάδων. Δεν θα είναι πλεονέκτημα η έδρα για κανέναν. Στη θεωρία, η Καϊράτ παίζει επιθετικά, πιέζει ψηλά, με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας και θέλει να κυριαρχεί. Θεωρώ ότι το γήπεδο θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες», δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η Καϊράτ παλεύει στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της

Η Καϊράτ έχει μαζέψει έναν μόνο βαθμό σε πέντε ματς, από 0-0 με Πάφο εντός. Έχασε βαριά από Σπόρτινγκ 4-1 εκτός, από Ρεάλ 5-0 σπίτι της, 2-1 από Ίντερ μακριά, και 3-2 από Κοπεγχάγη εκτός. Το πρωτάθλημα στο Καζακστάν τελείωσε στις 26 Οκτωβρίου, με την Καϊράτ να παίρνει τον τίτλο δύο βαθμούς πάνω από την Αστάνα.

Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, και πέρασε Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Κουόπιο, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Σέλτικ. Ο προπονητής τους, Ραφαέλ Ουραζμπαχτίν, δεν έχει τον 17χρονο Νταστάν Σατπάεφ – που πάει Τσέλσι το καλοκαίρι του ’26 – ούτε τον Ισραηλινό Οφρί Αράντ μέσο.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη των αντιπάλων μας. Τους έχουμε μελετήσει καλά και έχουμε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια. Τα αποτελέσματά τους μιλούν από μόνα τους. Έχουν καλούς νεαρούς παίκτες. Αλλά είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε . Όσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος, τόσο το καλύτερο για εμάς. Αυτή είναι μια δοκιμασία για εμάς. Ελπίζουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Βασιζόμαστε στην υποστήριξη των φιλάθλων μας. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε στο Καζακστάν», είπε ο Ουραζμπαχτίν.

Πιθανή ενδεκάδα Καϊράτ: Αναρμπέκοφ – Μρίνσκι, Σιρομπόκοφ, Σορόκιν, Μάτα – Γκλέιζερ, Ζορζίνιο, Κασαμπουλάτ – Γκρόμικο, Ταπάλοφ, Σάντος.

Για τον Ολυμπιακό: Τζολάκης – Ροντινέι, Πιρόλα, Μπιανκόν, Ορτέγκα – Γκαρθία, Έσε – Μάρτινς, Τσικίνια, Στρεφέτσα – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής ο Μαρτίνεθ Μουνουέρα, βοηθοί Ραούλ Καμπανιέρο και Ινίγο Πριέτο. Τέταρτος Χαβιέρ Αρμπερόλα Ρόχας, VAR Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε και Χαβιέρ Ιγκλέσιας Βιλανουέβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ