Ο Γκαρθία στηρίζει Μαεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να μείνει χρόνια και θα… έβγαζα τον Εμπαπέ»

Ο Γκαρθία στηρίζει Μαεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να μείνει χρόνια και θα… έβγαζα τον Εμπαπέ»

Ο Ντάνι Γκαρθία βλέπει τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σαν ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και εύχεται οι Μαδριλένοι να μην παίζουν στο φουλ. Μίλησε στο ισπανικό ραδιόφωνο El Larguero και είπε ότι θα έβγαζε τον Κιλιάν Εμπαπέ από το ρόστερ αν μπορούσε. Ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού ζει ήδη την ελληνική πραγματικότητα και μοιράστηκε σκέψεις για τα πάντα, από τον Μεντιλίμπαρ μέχρι τους οπαδούς.

Η προσαρμογή στην ελληνική ρουτίνα

Στην Αθήνα ο Γκαρθία και η οικογένειά του έχουν βρει τον ρυθμό τους γρήγορα. «Έχουμε συνηθίσει την ελληνική ζωή και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν. Η κίνηση είναι λίγο χαοτική τα πρωινά, αλλά αυτό είναι όλο».

Ο Τύπος εδώ τον εκπλήσσει με την ησυχία του. «Ζούμε αρκετά ειρηνικά. Ο Τύπος είναι πολύ πιο κλειστός σε σύγκριση με την Ισπανία, αν και είναι πολύ συναρπαστικό. Από τότε που ανακοινώθηκε ο αντίπαλος, έχει δημιουργηθεί πολύς ενθουσιασμός εδώ στην Ελλάδα».

Σκέψεις για Ρεάλ και προπονητή

Παρακολουθεί από μακριά τα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά επιλέγει να εστιάζει στα δικά του. «Παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά δεν διαβάζω πολύ τον Τύπο. Είδα τον αγώνα με την Έλτσε και πάντα προσπαθείς να βρεις τα θετικά για να υπερασπιστείς τα συμφέροντά σου. Είναι μια σπουδαία ομάδα γεμάτη παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

Για τον αγώνα με την Έλτσε. «Νομίζω ότι η Έλτσε έπαιξε καλύτερα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε άσχημα, όλοι το είδαμε αυτό, αλλά δεν επηρεάζει την απόδοσή τους και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα εναντίον μας την Τετάρτη. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές τους».

Δεν πείθει η απόλυση του Μεντιλίμπαρ από τη Σεβίλλη. «Η απόλυση του Μεντιλίμπαρ από τη Σεβίλλη είναι ένα από αυτά τα πράγματα που απλά δεν βγάζουν νόημα. Είναι αγαπημένος των οπαδών. Εκτός από την υπέροχη ατμόσφαιρα εδώ, έχει βρει μια ηρεμία με τον Τύπο, που δεν είχε στην Ισπανία».

«Αφού έγινε πρωταθλητής Ευρώπης… κάθε σύννεφο έχει μια θετική πλευρά και ελπίζω να είναι εδώ για πολλά χρόνια».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θυμίζουν κάτι οικείο. «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι αρκετά παρόμοιοι με αυτούς στο Σαν Μαμές, αν και εδώ επευφημούν τους παίκτες από την προθέρμανση».

Στον φανταστικό κόσμο, ο Εμπαπέ μένει έξω. «Θα έβγαζα τον Εμπαπέ για την Τετάρτη. Αν κρυώσει, δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα».

Ο ίδιος έχει παλέψει με τραυματισμούς στη βουβωνική. «Το έχω περάσει τρεις φορές. Είχα δύο διαφορετικούς τύπους. Πρέπει να αφεθείς στα χέρια ανθρώπων που γνωρίζουν γι’ αυτό, και με σκληρή δουλειά και ασκήσεις, το τακτοποίησαν για μένα».

Για τον Νίκο Γουίλιαμς και την επιλογή του να μείνει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. «Αυτές είναι περίπλοκες αποφάσεις, τόσο για να τις πάρεις όσο και για να τις καταλάβεις, ειδικά για ανθρώπους που δεν είναι στο μυαλό σου. Πήρε τη σωστή απόφαση να παραμείνει στην ομάδα που πάντα υποστήριζε και να αποτελέσει παράδειγμα για τους παίκτες της αναπληρωματικής ομάδας. Σε δέκα χρόνια, οι νεαροί θα θαυμάζουν τον Νίκο. Είναι φυσιολογικό να περιμένουν πολλά από αυτόν σε κάθε αγώνα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος. Ας ελπίσουμε ότι θα αναρρώσει από τον τραυματισμό του στη βουβωνική χώρα και θα δείξει όλο του το ταλέντο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ