Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε δεξί μπακ και το όνομα του Ρούμπεν Σάντσεθ ακουγόταν εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη, με τον 25χρονο Ισπανό να αποτελεί μια από τις υποψήφιες λύσεις για τον Δικέφαλο. Ο Καταλανός μένει στην Εσπανιόλ, όμως το συμβόλαιό του λήγει το 2027 και, όπως μεταφέρει το ισπανικό ρεπορτάζ, η υπόθεσή του έχει «παγώσει» περισσότερο από ποτέ — κυρίως γιατί ο σύλλογος και ο ίδιος ο παίκτης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της ελεύθερης αποδέσμευσης, της γνωστής carta de libertad.
Ο δημοσιογράφος Ματέο Μορέτο αναφέρει πως η Έλτσε φέρεται να είναι κοντά στην απόκτησή του, με τον ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ πάντως να παραμένει ζωντανό. Ο Σάντσεθ έχει 51 συμμετοχές με τη φανέλα της Εσπανιόλ στη La Liga, ενώ έχει περάσει δανεικός από Γρανάδα και Μιραντές, μετρώντας 33 εμφανίσεις με ένα γκολ στους Ανδαλουσιάνους και 21 ματς στην ομάδα του Μπούργος. Στη Μιραντές συνεργάστηκε με τον Αλέσιο Λίσι στην τεχνική ηγεσία, γεγονός που έκανε πολλούς να θεωρούν πως ο Ιταλός προπονητής θα τον ήθελε και στη Θεσσαλονίκη.
El lateral derecho del Elche tiene nombre y apellido: Ruben Sanchez.
Negociaciones muy avanzadas con el jugador, a falta de pequenos detalles.
El principal obstaculo sigue siendo el Espanyol, que no dejara salir al lateral si no recibe una cifra cercana al millon de euros.… https://t.co/aJwLNGjZcZ
— Matteo Moretto (@MatteMoretto) August 12, 2026
Τελικά, στο δεξί άκρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τον Χόρχε Σάντσεθ από την Κρουζ Αζούλ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ. Ο Μεξικανός υπέγραψε συμβόλαιο έως τις 30.06.2029 και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 35, έχοντας φέτος 65 παιχνίδια, τρία γκολ και πέντε ασίστ με την Κρουζ Αζούλ, ενώ ως δανεικός στην Πόρτο κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας. Έτσι, η υπόθεση του Ρούμπεν Σάντσεθ περνά σε δεύτερη μοίρα για τους Θεσσαλονικείς, αν και η περίπτωσή του παραμένει ενεργή στην αγορά για όποιον ψάξει ευέλικτες λύσεις.