Η Μπούρσα νίκησε την ΑΕΚ στην Τουρκία και κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση

Η Μπούρσα νίκησε την ΑΕΚ στην Τουρκία και κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση

Η ΑΕΚ έφτασε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη Μπούρσα στον τρίτο γύρο του EHF European Cup Γυναικών, αλλά γύρισε με πίκρα. Οι παίκτριες της Ένωσης έδωσαν τα πάντα, ωστόσο οι γηπεδούχες επικράτησαν με 35-29, αφήνοντας τα κορίτσια του Δικεφάλου να ονειρεύονται ανατροπή στον επαναληπτικό.

Τώρα, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μπούρσα στην έδρα της, ελπίζοντας να γυρίσει το ματς και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η πίεση από την αρχή

Οι Τουρκάλες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας ξεκάθαρα την ανωτερότητά τους από τα πρώτα λεπτά. Έφτασαν γρήγορα σε διαφορά επτά τερμάτων, με το σκορ να στέκεται στο 17-10 υπέρ τους, κάνοντας την ΑΕΚ να ιδρώνει για να ακολουθήσει. Παρά τις προσπάθειες των Ελληνίδων να μειώσουν, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις Μπούρσα μπροστά στο 19-13, αφήνοντας περιθώρια για ελπίδες στο δεύτερο μέρος.

Εκεί, οι κιτρινόμαυρες βρήκαν ρυθμό και συγκέντρωση, ροκανίζοντας σταθερά την απόσταση. Πλησίασαν σε μόλις δύο γκολ πίσω, φτάνοντας το 21-19, και φάνηκε ότι η ανατροπή ήταν εφικτή—ή μήπως όχι; Οι γηπεδούχες, όμως, ανέλαβαν ξανά τα ηνία, επιταχύνοντας και χτίζοντας άνετη νίκη που κατέληξε στο τελικό 35-29.

Το χάντμπολ, όπως ξέρουμε, κρίνεται συχνά στις λεπτομέρειες και στην αντοχή των ομάδων. Στον επαναληπτικό, η ΑΕΚ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από πάθος για να αλλάξει την εικόνα, αν και η διαφορά φαντάζει βουνό.

Προκλήσεις για την ανατροπή

Η ήττα στην Τουρκία βάζει την Ένωση σε δύσκολη θέση.

Παρ’ όλα αυτά, τα κορίτσια δείχνουν αποφασισμένα να παλέψουν μέχρι τέλους, βασιζόμενα στην έδρα τους και στη στήριξη του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ