Ζαρουρί για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Θα είναι σκληρή μάχη, χρειαζόμαστε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ζαρουρί για το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: «Θα είναι σκληρή μάχη, χρειαζόμαστε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ απόψε στις εννιά, σε ένα ντέρμπι που όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα. Το ματς ανήκει στην 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, και ο Ανάς Ζαρουρί μίλησε στην Cosmote TV για την ετοιμότητα της ομάδας. Οι πράσινοι πρέπει να δώσουν τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι-μάχη, όπως παραδέχτηκε ο μεσοεπιθετικός.

Η νίκη στη Σουηδία και οι αλλαγές στην τακτική

Η πρόσφατη επιτυχία κόντρα στη σουηδική ομάδα έδωσε ώθηση στους παίκτες. Ο Ζαρουρί εξήγησε πώς αυτή η νίκη ενίσχυσε την ψυχολογία τους.

«Βεβαίως και η νίκη στη Σουηδία μας έκανε καλό, ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Επίσης με τον τρόπο που ήρθε η νίκη, δημιουργήσαμε ευκαιρίες μέχρι και το τελευταίο λεπτό όταν και είχε την στιγμή ο Τζούριτσιτς να σκοράρει και να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πως χρειαζόμαστε βαθμούς και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αύριο (σ.σ. απόψε) αντιμετωπίζουμε μια άλλη ομάδα και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συμπαγείς, ειδικά στην άμυνα. Ακόμη κι αν δεν έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας. Αυτό δεν θα έχει τόσο σημασία, όσο σημασία θα έχει να είμαστε σωστά τοποθετημένοι αμυντικά».

Προφανώς, ο ΠΑΟΚ έρχεται με φόρα από τα τελευταία του ματς. Ο Ζαρουρί γνωρίζει καλά τον αντίπαλο.

Και όμως, τι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε τέτοιο ματς; Ο παίκτης του Παναθηναϊκού βλέπει τον αγώνα σαν πραγματική σύγκρουση. Οι πράσινοι χρειάζονται βαθμούς παντού, όπως θυμίζει ο ίδιος, σε μια σεζόν που η Super League και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις συνυπάρχουν πάντα.

Ο ΠΑΟΚ κατέχει την κορυφή αυτή τη στιγμή. Ο μεσοεπιθετικός δεν κρύβει τις δυσκολίες.

Ο ρόλος του Ζαρουρί και η εμπιστοσύνη από τον πάγκο

Τελευταία, ο Ζαρουρί βλέπει τα λεπτά του να αυξάνονται. Αυτό τον γεμίζει ικανοποίηση.

«Γνωρίζουμε πως αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία. Επίσης ξέρουμε πως είναι μια καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολος αντίπαλος. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον αντιμετωπίσουμε. Θα είναι ένας πραγματικός “πόλεμος”, είναι ένα ντέρμπι και συνήθως το ντέρμπι είναι “πόλεμος”. Οπότε θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι, κοιτώντας ιδιαίτερα να κερδίσουμε τις μονομαχίες. Θα πρέπει να είμαστε “παρόντες” στον αγωνιστικό χώρο, με μεγάλη όρεξη να ζητάμε τη μπάλα να επιδιώξουμε την κατοχή της. Να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει για να φθάσουμε στη νίκη».

Ίσως η σταθερότητα να είναι το μυστικό. Ο Ζαρουρί νιώθει την υποστήριξη.

«Σίγουρα και μου δίνει χαρά το γεγονός ότι έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό που δίνει αυτοπεποίθηση και θα κάνω το παν για να προσπαθήσω να διατηρήσω τη θέση. Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη την οποία δείχνει προς σε μένα ο προπονητής και θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να έχω καλή απόδοση και να βρίσκομαι εκεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ