Εθνική βόλεϊ γυναικών: Το πρόγραμμα και η αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Εθνική βόλεϊ γυναικών: Το πρόγραμμα και η αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η ελληνική εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών ξεκίνησε ένα απαιτητικό ταξίδι προς την Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, όπου θα συμμετάσχει στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κοριτσιών U21. Μια αποστολή γεμάτη προσδοκίες, με στόχο την εκπροσώπηση της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση.

Οδοιπορικό και Προετοιμασία: Το Μακρύ Ταξίδι προς την Τσιάνγκ Μάι

Η αποστολή της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, αμέσως μετά την αναχώρησή της την Κυριακή από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αρχικό προορισμό το Μπαχρέιν, ξεκίνησε ένα σύνθετο αεροπορικό οδοιπορικό. Από το Μπαχρέιν, η ομάδα θα μεταβεί στην Μπανγκόκ κι, από εκεί, στην Τσιάνγκ Μάι, τη φιλοξενούσα πόλη του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U21. Η αναμενόμενη άφιξη της αποστολής είναι το πρωί της Δευτέρας, μετά από ένα ταξίδι που απαιτεί αντοχή και άριστη προσαρμογή στις αλλαγές ζώνης ώρας.

Πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων, η ελληνική ομάδα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με το Μεξικό στις 19 και 20 Αυγούστου. Αυτοί οι αγώνες είναι κρίσιμοι για την προσαρμογή των αθλητριών στις συνθήκες του τουρνουά, την αξιολόγηση της αγωνιστικής τους ετοιμότητας και την τελική ρύθμιση της τακτικής από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Απόστολο Οικονόμου.

Ρόστερ και Προσδοκίες: Η Σύνθεση της Εθνικής Ομάδας

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Απόστολος Οικονόμου, επέλεξε μια 14άδααθλητριών που συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο, με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην παγκόσμια διοργάνωση. Η σύνθεση της ομάδας ανά θέση είναι η εξής:

  • Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (16/09/1996), Έλενα Καρακάση (31/01/2000).
  • Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη (αρχηγός, 12/01/1996), Έλενα Μπάκα (15/10/2001), Ευφροσύνη Μπακοδήμου (25/01/2000), Ελπίδα Τικμανίδου (29/08/2008). Η παρουσία της Ελπίδας Τικμανίδου, γεννημένης το 2008, σηματοδοτεί την επένδυση της ομάδας σε ένα ιδιαίτερα νεαρό και πολλά υποσχόμενο ταλέντο, προβάλλοντας το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.
  • Διαγώνιες: Μάρθα Ανθούλη (13/08/2004), Μαρία Τσιτσιγιάννη (20/11/2000).
  • Κεντρικές: Κυριακή Τερζόγλου (22/11/2003), Αριστέα Τοντάι (05/07/1999), Γεωργία Λαμπρούση (27/01/1993), Ανδρομάχη Τσιόγκα (03/11/2001).
  • Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (21/05/1994), Μαρτίνα Ξανθοπούλου (24/10/1998).

Η Όλγα Στράντζαλη αναλαμβάνει το ρόλο της αρχηγού, μια θέση που απαιτεί ηγετικές ικανότητες και ψυχραιμία εντός και εκτός γηπέδου, δεδομένου του υψηλού επιπέδου του ανταγωνισμού. Η επιλογή αυτή δείχνει την εμπιστοσύνη του προπονητικού τιμ στις ικανότητές της να συσπειρώσει την ομάδα.

Το Πρόγραμμα του Γ’ Ομίλου και οι Προκλήσεις

Ο τρίτος όμιλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολος. Αντίπαλοι της Ελλάδας είναι η Βραζιλία, η οποία είναι η δευτεραθλήτρια κόσμου και αποτελεί σταθερά μία από τις κορυφαίες δυνάμεις στο παγκόσμιο βόλεϊ, το Πουέρτο Ρίκο και η Γαλλία. Το πρόγραμμα των αγώνων, το οποίο θα μεταδοθεί και από την ΕΡΤ-2, έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 22 Αυγούστου 2025:
    • 12:00: Πουέρτο Ρίκο – Γαλλία
    • 15:30 (ΕΡΤ-2): Βραζιλία – Ελλάδα
  • Κυριακή 24 Αυγούστου 2025:
    • 12:00 (ΕΡΤ-2): Πουέρτο Ρίκο – Ελλάδα
    • 15:30: Βραζιλία – Γαλλία
  • Τρίτη 26 Αυγούστου 2025:
    • 12:00 (ΕΡΤ-2): Γαλλία – Ελλάδα
    • 15:30: Βραζιλία – Πουέρτο Ρίκο

Ο αγώνας με τη Βραζιλία αποτελεί την πρώτη μεγάλη πρόκληση, ένα «βάπτισμα πυρός» απέναντι σε έναν από τους ισχυρότερους αντιπάλους. Οι αγώνες με το Πουέρτο Ρίκο και τη Γαλλία θα είναι κρίσιμοι για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς απαιτούνται νίκες για να διασφαλιστεί η συνέχεια στη διοργάνωση. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και σε μια μοναδική ευκαιρία να δείξει το ταλέντο και την αγωνιστικότητα των Ελληνίδων αθλητριών σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ