Τρεις Έλληνες αθλητές στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

Τρεις Έλληνες αθλητές στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

Η ελληνική σφυροβολία βρίσκεται σε ιστορικό σημείο, καθώς τρία κορυφαία ταλέντα εξασφάλισαν τις θέσεις τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Ελληνική κυριαρχία στην πρόκριση της σφυροβολίας

Ο Άγγελος Μαντζουράνης, με ρίψη 73,38 μέτρων, πέτυχε την υψηλότερη επίδοση στον προκριματικό γύρο από την δεύτερη προσπάθειά του, δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει μετάλλιο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κορακίδης εξασφάλισε την πρόκριση με 71,01μ. εξαντλώντας μόλις μία βολή, γεγονός που αναδεικνύει την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Ο τρίτος εκπρόσωπος, Γιώργος Παπαναστασίου, με επίδοση 69,01μ., κατάφερε να μπει στους 12 καλύτερους πετυχαίνοντας την ένατη καλύτερη επίδοση, ολοκληρώνοντας έναν συναρπαστικό ελληνικό θρίαμβο στο αγώνισμα.

Ελληνοκυπριακό ενδιαφέρον με τον Ιωσήφ Κεσίδη

Ο Κύπριος αθλητής Ιωσήφ Κεσίδης έκανε επίσης δυναμική εμφάνιση, προκρινόμενος στον τελικό με 71,90μ., προσθέτοντας μια σημαντική διάσταση στον προκριματικό με έντονο ελληνοκυπριακό χρώμα.

Απουσίες και δυσκολίες για άλλους αθλητές

Εν τω μεταξύ, η Σωτηρία Ράπτη δεν θα αγωνιστεί στο μήκος, λόγω ίωσης, ενώ ο Θεοφάνης Μαυροδόντης στη σφαιροβολία έμεινε εκτός τελικού με βολή 16,08μ., επηρεασμένος από ενοχλήσεις στον ώμο, δείχνοντας πώς οι τραυματισμοί μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση στους μεγάλους αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ