Ένα συναρπαστικό ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 στην Μελβούρνη, με τον Σαρλ Λεκλέρ να ξεχωρίζει στον δεύτερο γύρο ελεύθερων δοκιμών!
Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρ κυριαρχεί στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στην Μελβούρνη
Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Λάντο Νόρις στον πρώτο γύρο, ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari έδειξε την δυναμική του, κατακτώντας την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο ελεύθερων δοκιμών για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 στην Μελβούρνη. Η πίστα της Αυστραλίας φαίνεται να ευνοεί τις Ferrari, δημιουργώντας προσδοκίες για τον αγώνα.
Ο Μονεγάσκος οδηγός άφησε πίσω του τις δύο McLaren, με τον Αυστραλό Όσκαρ Πιάστρι και τον Βρετανό Λάντο Νόρις να ακολουθούν. Ενδιαφέρουσα ήταν και η εμφάνιση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος σημείωσε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στο πρώτο του Σαββατοκύριακο με τα χρώματα της Ferrari, δείχνοντας ότι η προσαρμογή του στην νέα ομάδα προχωράει θετικά.
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο κάτοχος του τίτλου, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, τερματίζοντας έβδομος. Μπροστά του βρέθηκε ο νεαρός Γάλλος, Ισάκ Χατζάρ της Racing Bulls, ο οποίος τερμάτισε έκτος, εντυπωσιάζοντας ως ο ταχύτερος από τους έξι “πρωτάρηδες” της φετινής διοργάνωσης.
Τι να περιμένουμε από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου
Αύριο, Σάββατο (15/3), οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις των μονοθεσίων τους κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας φάσης των ελεύθερων δοκιμών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 τοπική ώρα. Στη συνέχεια, στις 16:00, θα διεξαχθούν οι κρίσιμες κατατακτήριες δοκιμές, όπου θα καθοριστεί η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής.
Εν αναμονή των κατατακτήριων δοκιμών, η δράση στην πίστα υπόσχεται έντονες συγκινήσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις. Θα καταφέρει ο Λεκλέρ να διατηρήσει την κυριαρχία του; Ή θα δούμε κάποια ανατροπή από τους Φερστάπεν, Νόρις ή Χάμιλτον; Η απάντηση θα δοθεί στο σιρκουί της Μελβούρνης!
Charles goes quickest in second practice ??
Here’s the final FP2 classification ??#F1 #AusGP pic.twitter.com/Mw4VZSp99V
— Formula 1 (@F1) March 14, 2025