Ολυμπιακός: Υπερήφανη Έξοδος από την Ευρώπη

Ολυμπιακός: Υπερήφανη Έξοδος από την Ευρώπη

Εντυπωσιακή εμφάνιση, γεμάτη πάθος, αλλά και πικρή απογοήτευση για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά το γκολ που δέχτηκαν από την Μπόντο/Γκλιμτ αποδείχθηκε καθοριστικό. Παρά τη νίκη τους με 2-1, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και έμειναν εκτός Ευρώπης.

Ένας Αγώνας Γεμάτος Δράση και Ανατροπές

Παρά το χαμένο πέναλτι του Ροντινέι και τις 27 τελικές προσπάθειες, η τύχη δεν ήταν με το μέρος των πρωταθλητών του Conference League. Όμως, η ομάδα αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια και ζήτησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, με την είσοδο των Μουζακίτη και Γιαρεμτσουκ, έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα. Ο Μουζακίτης μοίρασε δύο ασίστ και ο Γιαρεμτσουκ πέτυχε δύο γκολ, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη και δίνοντας ελπίδες για μια θέση στη League Phase του Champions League την επόμενη σεζόν.

Η Μπόντο/Γκλιμτ, παρότι δεν απείλησε ιδιαίτερα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χογκ στην πρώτη της αξιόλογη φάση, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον Ολυμπιακό.

Η Τακτική των Δύο Προπονητών

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Πιρόλα και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Εσε και Γκαρθία ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Ροντινέι, Όρτα και Τσικίνιο αποτελούσαν την μεσοεπιθετική τριάδα, με τον Ζέλσον στην κορυφή της επίθεσης.

Η Μπόντο/Γκλιμτ παρατάχθηκε με 4-3-3, έχοντας τον Χάικιν στην εστία και τους Σίεβολντ, Μπιόρτφουτ, Γκούντερσεν και Μπιόρκαν στην άμυνα. Οι Μπεργκ, Έβιεν και Σάλτνες ήταν οι μέσοι, ενώ οι Χάουγκε και Μπλόμπεργκ πλαισίωναν τον Χεγκ στην επίθεση.

Χρονικό του Αγώνα: Ευκαιρίες και Ατυχία

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Στο 5ο λεπτό, ο Ρέτσος έπιασε μια δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Χάικιν απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκρηκτική, με τους φιλάθλους να στηρίζουν την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Στο 20ο λεπτό, ο Τσικίνιο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν το πλασέ του σταμάτησε και πάλι από τον Χάικιν. Λίγο αργότερα, ο Ροντινέι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπόντο/Γκλιμτ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Παρά την υπεροχή του Ολυμπιακού, η Μπόντο/Γκλιμτ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Στο 36ο λεπτό, ο Χογκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Χάουγκε, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-1.

Ολυμπιακός-Μπόντο/Γκλιμτ 2-1: «Αντίο» Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι για Ολυμπιακό

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πίεσε ασφυκτικά. Στο 48ο λεπτό, ο Ροντινέι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ μετά από σέντρα του Μουζακίτη. Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ έφεραν άμεσα αποτελέσματα.

Στο 53ο λεπτό, ο Μουζακίτης έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Γιαρεμτσουκ, ο οποίος με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 61ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσικίνιο, αλλά ο Χάικιν απέκρουσε την εκτέλεση του Ροντινέι.

Λίγο αργότερα, στο 65ο λεπτό, ο Γιαρεμτσουκ σκόραρε ξανά μετά από ασίστ του Μουζακίτη, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ηλεκτρισμένη.

Στο 89ο λεπτό, ο Τζολάκης ανέτρεψε τον Χέμερσεν και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Ρέτσος πήρε τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο Μεντιλίμπαρ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Παρά την πίεση και την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αλλάξει το αποτέλεσμα και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι.

MVP: Ο Ρόμαν Γιαρεμτσουκ, με τα δύο γκολ που πέτυχε, έδωσε νέα πνοή στην ομάδα και την ώθησε να παλέψει μέχρι το τέλος.

Διαιτησία: Η διαιτησία του Τσβάιερ προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ