Μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία και τη νίκη!
Στο «Γ. Καραϊσκάκης» γράφτηκε μια ξεχωριστή σελίδα, καθώς ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα 100 χρόνια ζωής του, μια επέτειος που κορυφώνεται τη Δευτέρα. Παράλληλα, η ομάδα του Πειραιά επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League, εξασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό +7 για τα playoffs, εκμεταλλευόμενη την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ.
Το καθοριστικό γκολ σημειώθηκε στο 44ο λεπτό, όταν ο Ροντινέι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Λιούις, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες.
Παρά την προσπάθεια της ομάδας του Ράσταβατς, η αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, διατήρησαν το παιχνίδι ανοιχτό μέχρι το τέλος.
Στο παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του και ο νεαρός ποδοσφαιριστής Λώλης, περνώντας ως αλλαγή.
Η στρατηγική των προπονητών
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέμεινε πιστός στο 4-2-3-1, ανανεώνοντας σημαντικά την ενδεκάδα με έξι αλλαγές. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία, οι Ρέτσος και Πιρόλα αποτέλεσαν το δίδυμο στα στόπερ, ενώ οι Κοστίνια και Μπρούνο κάλυψαν τα άκρα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, οι Στάμενιτς και Έσε συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Ροντινέι και Βέλντε να κινούνται στα πλάγια και τον Τσικίνιο να υποστηρίζει τον Γιάρεμτσουκ.
Ο ΟΦΗ, επίσης με 4-2-3-1, είχε τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμπρόπουλο και Μπρεσάν στα στόπερ, και τους Γκονθάλεθ και Λιούις στα πλάγια. Οι Καραχάλιος και Ανδρούτσος ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τους Σενγκέλια και Νους στα άκρα και τον Φούντα πίσω από τον Σαλσέδο.
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αποφασιστικότητα, εκμεταλλευόμενος την ενέργεια της κερκίδας σε μια ιστορική ημέρα. Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε καλά οργανωμένος αμυντικά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες απέναντι σε κλειστές άμυνες.
Η πρώτη απειλή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 6ο λεπτό από σέντρα του Ροντινέι, ενώ στο 9ο λεπτό ο Βέλντε βρήκε τον Ροντινέι με σέντρα, με τον τελευταίο να απειλεί με κεφαλιά από δύσκολη γωνία. Στο 11ο λεπτό, ο Βέλντε ξεπέρασε τον αντίπαλό του, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από την εστία.
Ο ΟΦΗ απάντησε στο 13ο λεπτό με μια καλή στιγμή, όταν ο Μπρούνο έδιωξε τη σέντρα του Νους, αλλά ο Έσε δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του. Στο 19ο λεπτό, ο Σενγκέλια γύρισε από τα δεξιά και ο Φούντας έκανε ένα συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης.
Στο 22ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Μπρεσάν έκανε ένα “δώρο” στον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος αστόχησε σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία. Στο 30ο λεπτό, ο ΟΦΗ απάντησε με μια δική του σημαντική ευκαιρία, όταν ο Σαλσέδο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη.
Το σουτ του Βέλντε στο 36ο λεπτό δεν δυσκόλεψε τον Χριστογεώργο, ενώ στο 42ο λεπτό ο Κοστίνια έκανε μια σέντρα για τον Τσικίνιο και τον Γιάρεμτσουκ, αλλά ο Πορτογάλος εκτέλεσε άστοχα.
Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-0. Ο Τσικίνιο έψαξε τον Ροντινέι με κεφαλιά, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λιούις, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 9(2)-5(2) τελικές και την κατοχή της μπάλας στο 64%-36%.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρώτες δύο προσπάθειες του Ολυμπιακού σταμάτησαν λόγω οφσάιντ. Στο 53ο λεπτό, το σουτ του Έσε κατέληξε λίγο έξω από την εστία. Στο 65ο λεπτό, ο Στάμενιτς τροφοδότησε τον Βέλντε, ο οποίος πλάσαρε χωρίς να δυσκολέψει τον Χριστογεώργο.
Στο 69ο λεπτό, ο Ροντινέι σέντραρε και ο Βέλντε έπιασε ένα σουτ στην κίνηση που απέκρουσε ο Χριστογεώργος. Στο 72ο λεπτό, ο Στάμενιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.
Οι αλλαγές των δύο προπονητών έφεραν φρέσκα πόδια στο γήπεδο, αλλά επηρέασαν τη συνοχή των ομάδων. Στο 90’+4′, ο Πάλμα σέρβιρε στον Τσικίνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χριστογεώργο. Το παιχνίδι έληξε με 22(10)-5(2) τελικές και 64%-36% κατοχή της μπάλας.
MVP: Ο Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος ήταν καθοριστικός για τη νίκη του Ολυμπιακού, κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του Λιούις.
Διαιτησία: Η απόφαση για το πέναλτι ήταν σωστή, όπως και η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το γκολ του Στάμενιτς ακυρώθηκε σωστά.
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο – Στάμενιτς, Έσε (77′ Μουζακίτης) – Ροντινέι (77’ Πάλμα), Τσικίνιο, Βέλντε (86′ Παπακανέλλος) – Γιάρεμτσουκ (86′ Λώλης)
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Μπιανκόν, Όρτα, Κάρμο, Ορτέγκα
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος – Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Λιούις – Καραχάλιος (86′ Γιουνγκ), Ανδρούτσος (73′ Μπάκιτς) – Σενγκέλια (86′ Θεοδοσουλάκης), Φούντας (60′ Μαρινάκης), Νους – Σαλσέδο (73′ Νέιρα)
Στον πάγκο: Ναούμοφ, Χριστόπουλος, Αποστολάκης, Ριέρα
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Μπούξμπαουμ, Ψύλλος
4ος: Δρακίδης
VAR: Πολυχρόνns, Ανδριανός