Θρίαμβος της Γιουβέντους στο «Derby d’Italia» με 1-0 επί της Ίντερ!
Ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο Derby d’Italia έλαβε χώρα στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους επικράτησε της Ίντερ με 1-0. Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο αναδείχθηκε σε “χρυσό” σκόρερ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Τιάγκο Μότα με ένα καθοριστικό γκολ στο 74ο λεπτό!
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ισορροπημένα, με την Ίντερ να δημιουργεί την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 19ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Ντι Γκρεγκόριο, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ταρεμί, αποτρέποντας το γκολ. Στο 23ο λεπτό, ο Κολό Μουανί από πλευράς Γιουβέντους αστόχησε σε καλή θέση.
Η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 74ο λεπτό. Μετά από μια σειρά διαδοχικών προσπαθειών στην περιοχή της Ίντερ, ο Κολό Μουανί δημιούργησε αναστάτωση στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η μπάλα κατέληξε στον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, ο οποίος με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ζόμερ, γράφοντας το 1-0!
Λίγα λεπτά αργότερα (στο 77ο λεπτό), η Γιουβέντους έχασε μια σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει το προβάδισμά της, αλλά ο Ντάμφρις απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, έπειτα από προσπάθεια του Κουπμάινερς. Η Ίντερ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ίντερ παρέμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι. Αντίθετα, η Γιουβέντους ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους 10 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Serie A:
Παρασκευή 14/02
Μπολόνια – Τορίνο 3-2
(20′, 70′ πεν. Εντόι, 90′ αυτ. Μπιράγκι – 37′ Βλάσιτς, 65′ Ελμάς)
Σάββατο 15/02
Αταλάντα – Κάλιαρι 0-0
Λάτσιο – Νάπολι 2-2
(6′, 87′ Ντιά – 13′ Ρασπαντόρι, 64′ αυτ. Μάρουσιτς)
Μίλαν – Βερόνα 1-0
(75′ Χιμένες)
Κυριακή 16/02
Φιορεντίνα – Κόμο 0-2
(41′ Ντιαό, 66′ Παζ)
Μόντσα – Λέτσε 0-0
Ουντινέζε – Έμπολι 3-0
(15′, 69′ Εκέλενκαμπ, 90′ Τοβάν)
Πάρμα – Ρόμα 0-1
(33′ Σουλέ)
Γιουβέντους – Ίντερ 1-0
(74′ Κονσεϊσάο)
Δευτέρα 17/02
Τζένοα – Βενέτσια (21:45)
Το πρόγραμμα της επόμενης (26ης) αγωνιστικής της Serie A:
Παρασκευή 21/02
Λέτσε – Ουντινέζε (21.45)
Σάββατο 22/02
Βενέτσια – Λάτσιο (16.00)
Πάρμα – Μπολόνια (16.00)
Τορίνο – Μίλαν (19.00)
Ίντερ – Τζένοα (21.45)
Κυριακή 23/02
Κόμο – Νάπολι (13.30)
Βερόνα – Φιορεντίνα (16.00)
Έμπολι – Αταλάντα (19.00)
Κάλιαρι – Γιουβέντους (21.45)
Δευτέρα 24/02
Ρόμα – Μόντσα (21.45)
Επιπλέον πληροφορίες: Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Derby d’Italia, την τακτική των ομάδων και την ανάλυση των γκολ, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Serie A. Επίσης, μπορείτε να βρείτε στατιστικά στοιχεία για τον Φρανσίσκο Κονσεϊσάο και τους υπόλοιπους παίκτες της Γιουβέντους και της Ίντερ σε εξειδικευμένες αθλητικές ιστοσελίδες.