Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών ολοκλήρωσε τον προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2025 με μία δύσκολη ήττα, χάνοντας με σκορ 67-64 από τη Γερμανία στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Αυτή η αναμέτρηση, που αποτέλεσε το τελευταίο παιχνίδι για την Εθνική μας πριν την μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενείται τον Ιούνιο στην Ελλάδα, αποκάλυψε την σκληρή μάχη που δόθηκε μέχρι το τέλος.
Αξιοσημείωτο είναι πως οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες –Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία και Γερμανία– μόλις ολοκλήρωσαν την προκριματική φάση στον ίδιο όμιλο, με την ομάδα του προπονητή Πρέκα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση με συνολικό ρεκόρ 2-4.
Στην τελευταία περίοδο, η «γαλανόλευκη» ομάδα προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, κατεβάζοντας την διαφορά από τους 13 πόντους, αλλά ένα κρίσιμο τρίποντο των Γερμανίδων στα τελευταία δευτερόλεπτα σφράγισε την ήττα.
Για την Εθνική μας, η Φασούλα ξεχώρισε για την απόδοση της, σημειώνοντας 17 πόντους, με την Σπανού να ακολουθεί με 15. Η συνεργασία και η προσφορά των παικτριών ήταν αισθητή, αν και δεν αρκούσαν για την τελική επικράτηση.
Δείτε τα αποτελέσματα των δεκαλέπτων: 16-20, 26-37, 39-48, 64-67.
Σχηματισμός Ελλάδας (Πρέκας): Παυλοπούλου 10, Τσινέκε 14, Σαρηγιαννίδου 2, Λούκα 2, Χωλοπούλου, Σπανού 15 (1), Χατζηλεοντή, Χριστινάκη 4, Φασούλα 17, Καρλάφτη.