Η πολυάσχολη προετοιμασία της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ενόψει του σημαντικού αγώνα του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 20:00. Η προετοιμασία αυτή άρχισε από την OPAP Arena, με τις ιδιαιτερότητες μιας επίσημης φωτογράφισης της ομάδας. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που είναι γνωστός για τις προκλήσεις που προσέφερε πέρυσι, καθώς δεν κατάφερε να τον νικήσει ούτε στη δεύτερη αγωνιστική, ούτε και στο σπίτι του.
Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται σε μια ευχάριστη αλλά και απαιτητική κατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν άμεσοι αγωνιστικοί τραυματισμοί, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα πλούσιο ρόστερ. Ωστόσο, η απόφαση για την τελική αποστολή δεν θα είναι εύκολη, καθώς αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές θα μείνουν εκτός.
Ο Αργεντινός προπονητής καλείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τη διάταξη της ομάδας και ειδικότερα αν θα επιμείνει στην διάταξη με δύο επιθετικούς ή αν θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει την τακτική του.
Η επιστροφή του Ορμπελίν Πινέδα στην βασική ενδεκάδα αναμένεται, καθώς μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ, ενώ ο Νίκλας Ελίασον, που ξεπέρασε κάποιο πρόβλημα υγείας και ετοιμάζεται να επιστρέψει, ενδεχομένως να γίνει επίσης ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό στοιχείο στο πλάνο του Αλμέιδα. Στην άμυνα, φαίνεται ότι δεν θα γίνουν αλλαγές, με τους Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Πήλιο να είναι οι πρώτοι επιλογές.
Με το Κύπελλο να ακολουθεί την Τετάρτη με τον αγώνα κόντρα στον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα έχει την ευχέρεια να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα, ίσως και να παρατάξει εναλλακτικές ενδεκάδες σε όλους τους αγώνες. Αυτή η στρατηγική, θα μπορούσε να του δώσει πλεονέκτημα στις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις.