Το TikTok σε Πώληση – Υπάρχει ζήτηση;

Το TikTok σε Πώληση – Υπάρχει ζήτηση;

Ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο, το TikTok, βρίσκεται προς πώληση. Με ένα δισεκατομμύριο χρήστες από 140 χώρες, η πλατφόρμα αυτή έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας και αποτελεί φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Πίεση του Αμερικανικού Κογκρέσου

Ο αμερικανικός Κογκρέσος ασκεί πίεση για την πώληση του TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Μετά την ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την επιβολή της πώλησης, η αναμονή είναι για την έγκριση της Γερουσίας και του προέδρου Μπάιντεν.

Ζήτημα Ασφαλείας;

Αν και υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων, ορισμένοι ειδικοί αμφιβάλλουν για τον πραγματικό κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικοί και οι υπηρεσίες ασφαλείας θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω.

Πιθανοί Αγοραστές

Η πώληση του TikTok δεν είναι εύκολη λόγω γεωπολιτικών αντιξοοτήτων. Οι εταιρείες που θα μπορούσαν να το αγοράσουν είναι λίγες, και μάλιστα το χρονοδιάγραμμα είναι περίπλοκο. Η ByteDance είναι έτοιμη για νομική μάχη, ενώ η Κίνα διατηρεί στάση παρακολούθησης.

Προβλήματα και Επιπτώσεις

Εάν απαγορευτεί το TikTok στις ΗΠΑ, θα υπάρξουν αγωγές λόγω παραβίασης ελευθεριών έκφρασης. Η τιμή για την εφαρμογή υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια δολάρια, με λίγες εταιρείες σε θέση να το αντέξουν.

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο επιχειρηματικό ή ακόμη και ασφαλειακό, αλλά ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Μελλοντικά, ο ψηφιακός προστατευτισμός μπορεί να επηρεάσει τον ανταγωνισμό και τις καινοτομίες στην αγορά.

Συνολικά, η πώληση του TikTok αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό γεωπολιτικό ζήτημα, που επηρεάζει τόσο τις επιχειρηματικές σχέσεις όσο και τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ χωρών.

Πηγή: skai.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ