Σοκ στη Red Bull: Αναχωρεί ο Έιντριαν Νιούι!

Σοκ στη Red Bull: Αναχωρεί ο Έιντριαν Νιούι!

Ο Έιντριαν Νιούι αποφάσισε να αποχωρήσει από την Red Bull, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ως επικεφαλής σχεδιαστής στην ομάδα της Φόρμουλα 1.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο 65χρονος Βρετανός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση των μονοθεσίων, τα οποία οδήγησαν τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαξ Φερστάπεν σε συνολικά επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι τίτλους κατασκευαστών για την αυστριακή ομάδα.

Αν και πρόσφατα είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Red Bull, το μέλλον του Νιούι στο Μίλτον Κινς, όπου βρίσκεται η βάση της ομάδας, έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αντιπαράθεση στην εσωτερική δομή της Red Bull μεταξύ της ομάδας από την Ταϊλάνδη, που υποστηρίζει τον επικεφαλής Κρίστιαν Χόρνερ, και της αυστριακής πλευράς, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου Χέλμουτ Μάρκο, συνεχίζεται και έχει προκαλέσει απορρίψεις και αναταραχές.

Ο Νιούι επιλέγει να αποχωρήσει λόγω της ανεπαρκούς κατάστασης στο εσωτερικό της Red Bull και του αόριστου μέλλοντος του με την ομάδα. Αυτή η απόφαση αποτελεί σοκ για την ομάδα, η οποία προσδοκά νέα επιτυχία με τον Μαξ Φερστάπεν στο τιμόνι της κυρίαρχης RB20.

Η επόμενη κίνηση του Νιούι παραμένει άγνωστη, με προτάσεις από την Aston Martin και τη Ferrari να κυκλοφορούν. Στο παρελθόν, ο Νιούι είχε εργαστεί επιτυχώς στις ομάδες Williams και McLaren, πριν ενταχθεί στη Red Bull το 2006.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ