Το Android θα εντοπίζει αν κάποιος έκλεψε το smartphone ή το tablet σας

Το Android θα εντοπίζει αν κάποιος έκλεψε το smartphone ή το tablet σας


Η Google ανακοίνωσε ένα νέο σύνολο χαρακτηριστικών ασφάλειας που θα προστεθούν στη δεύτερη beta έκδοση του Android 15. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά θα επιτρέπει στο σύστημα να αναγνωρίζει όταν κάποιος κλέβει το τηλέφωνο σας. Αυτή η λειτουργία, μαζί με άλλες, θα γίνει διαθέσιμη σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.

Το Theft Detection Lock θα ανιχνεύει ανωμαλίες κινήσεις που σηματοδοτούν ότι η συσκευή σας έχει κλαπεί. Σε αυτήν την περίπτωση, η οθόνη θα κλειδώνει αυτόματα για να προστατευθούν τα δεδομένα. Επιπλέον, το σύστημα θα εξετάζει άλλα σημάδια κλοπής και μπορεί να κλειδώνει την οθόνη για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να την αποσυνδέσει από το δίκτυο για να αποτραπεί η απομακρυσμένη πρόσβαση.

Επιπλέον, η Google θα προσφέρει έναν τρόπο να κλειδώνετε απομακρυσμένα την οθόνη του τηλεφώνου σας αν πέσει σε λάθος χέρια. Με μια επίσκεψη στο android.com/lock, μπορείτε να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και να απαντήσετε σε μια ερώτηση για να κλειδώσετε τη συσκευή. Αναμένεται όλα αυτά να γίνουν διαθέσιμα σύντομα μέσω ενημέρωσης των υπηρεσιών του Google Play για συσκευές με Android 10 ή νεότερη έκδοση.

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android 15 περιλαμβάνουν επίσης τα “private spaces”, που επιτρέπουν στους χρήστες να τοποθετούν πληροφορίες και εφαρμογές σε μια ξεχωριστή “κρυφή” περιοχή στο τηλέφωνο, με πρόσβαση μέσω PIN. Επιπλέον, η Google προσθέτει μέτρα προστασίας για περιπτώσεις επαναφοράς των συσκευών, ζητώντας τα στοιχεία του χρήστη για τη διαμόρφωση.

Τέλος, το Android Play Protect θα ελέγχει τον τρόπο χρήσης “ευαίσθητων” δεδομένων από τις εφαρμογές για να αποτραπούν απάτες. Οι εφαρμογές που υποπτεύονται θα ανατίνονται στη Google για επιπλέον έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ