Η Microsoft σύντομα θα εκτελεί το Copilot AI τοπικά σε υπολογιστές

Η Microsoft σύντομα θα εκτελεί το Copilot AI τοπικά σε υπολογιστές


Ένας εκπρόσωπος της Intel ανακοίνωσε στο Tom’s Hardware ότι η Microsoft σύντομα θα εκτελεί το Copilot AI τοπικά σε υπολογιστές. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι τα επόμενης γενιάς AI PCs θα διαθέτουν ενσωματωμένες μονάδες νευρικής επεξεργασίας (NPUs) με ισχύ πάνω από 40 TOPS (τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο) και θα υπερβαίνουν τις δυνατότητες κάθε διαθέσιμου εμπορικού επεξεργαστή.

Σύμφωνα με την Intel, τα AI PCs θα μπορούν να εκτελούν τοπικά περισσότερες λειτουργίες του Copilot, το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί όλα τα δεδομένα στο cloud, ακόμα και για πολύ μικρές εργασίες. Αυτό οδηγεί σε αισθητή καθυστέρηση, η οποία είναι αποδεκτή για μεγαλύτερα bots, αλλά όχι ιδανική για μικρότερες εργασίες. Η δυνατότητα να εκτελούνται οι υπολογισμοί τοπικά θα μειώσει την καθυστέρηση, με πιθανή βελτίωση των επιδόσεων και της ιδιωτικότητας.

Μέχρι σήμερα, ο γρηγορότερος NPU ανήκει στο Apple M3, με 18 TOPS. Τα AMD Ryzen 8040 και 7040 laptop chips ακολουθούν με 16 και 10 TOPS αντίστοιχα, ενώ το Meteor Lake της Intel για laptops επίσης φτάνει τα 10 TOPS. Είναι πολύ πιθανό ότι το Snapdragon X Elite της Qualcomm θα φτάσει τα 45 TOPS, υπερβαίνοντας την ελάχιστη απαίτηση για τη λειτουργία τοπικά του Copilot.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ