Αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάντελ

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάντελ του 2023 αναβάλλεται. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάντελ (FIP) ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες ότι η διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του απαιτητικού προγράμματος των κορυφαίων παικτών από το World Padel Tour και το Premier Padel. Η FIP σχεδιάζει να μεταφέρει το πρωτάθλημα στις αρχές του 2024, όταν οι παίκτες θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για αγωνιστική δραστηριότητα.

CARRARO2 2023
Ο πρόεδρος της FIP, Λουίτζι Καράρο.

Παρόλο που το τουρνουά δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η Σαρδηνία στην Ιταλία θα φιλοξενούσε το πρωτάθλημα. Ωστόσο, η FIP ανακοίνωσε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τόπος διεξαγωγής. Τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάντελ κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Πολωνία. Ωστόσο, οι ημερομηνίες των αγώνων συμπέσουν με ένα σημαντικό τουρνουά του World Padel Tour, προσελκύοντας τους κορυφαίους παίκτες.

POLAND POLAND2023

Παρ’ όλ’ αυτά, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, και επιπλέον πραγματοποιήθηκε και μικτό διπλό. Η FIP προσδοκά ότι το πρωτάθλημα Πάντελ θα μεταφερθεί στο 2024, όταν δεν θα υπάρχει σύγκρουση με το πρόγραμμα των παικτών.

Video highlights

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ