Τιμωρία με αναστολή για την ΑΕΚ από την UEFA – Κλείσιμο του βόρειου πετάλου της OPAP Arena για μία αγωνιστική!

Η UEFA επέβαλε μια σκληρή ποινή στην ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με τη Μαρσέιγ. Συγκεκριμένα, η ομάδα τιμωρήθηκε με το κλείσιμο του βόρειου πετάλου της OPAP Arena (θύρες 18-25), που αντιστοιχεί στο τμήμα των οργανωμένων οπαδών, για μία αγωνιστική. Ωστόσο, η ποινή ισχύει με αναστολή για δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι με την επόμενη παραβίαση των κανονισμών εντός αυτού του διαστήματος, η ποινή θα επιβληθεί αμέσως.

Τα παραπτώματα που οδήγησαν στην τιμωρία της ΑΕΚ περιλάμβαναν τη χρήση καπνογόνων, πυροτεχνημάτων-στροβων και τον κλειστό περίποδο που παραβιάζουν τους κανόνες, παρά την έντονη προειδοποίηση που είχε δώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στο παρελθόν. Συνεπώς, οποιαδήποτε μελλοντική παράβαση θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του πετάλου για μια αγωνιστική και υπάρχει πιθανότητα επανάληψης της ποινής.

Επιπλέον, η ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 76.000 ευρώ, το οποίο προστίθεται στα προηγούμενα 82.000 ευρώ. Οι οπαδοί σχολιάζουν ειρωνικά πως “σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να παίζουμε με στόχο την εξόφληση των προστίμων.” Να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά η πειθαρχική διαδικασία της ΑΕΚ δεν εξετάστηκε στο πρωτοβάθμιο όργανο, αλλά πήγε απευθείας στο δευτεροβάθμιο, γεγονός που αποδεικνύει τη σοβαρότητα της παράβασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ