Θωμαΐδης: «Η ΕΠΟ προσπαθεί να συγκαλύψει τους απατεώνες στο στοίχημα και η FIFA θα παρέμβει σίγουρα»

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ μετά τις αποκαλύψεις για τους απατεώνες στο στοίχημα, υποστηρίζοντας ότι αυτή προσπαθεί να συγκαλύψει τα γεγονότα.

«Αυτή η ανακοίνωση από την ΕΠΟ είναι σαν ένα μνημείο. Η FIFA δεν αναφέρεται στα χειραγωγημένα ματς για πιο σοβαρές παραβάσεις. Η δήλωση της ΕΠΟ δεν μπορεί να είναι πιο αναληθής. Η FIFA χαρακτηρίζει όλες τις υποθέσεις χειραγώγησης ως ισοδύναμες, ενώ στις πειθαρχικές παραβάσεις υπάρχει διάκριση. Αντί να ντρέπεται, η ομοσπονδία υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι καμία ελληνική ομάδα δεν τιμωρήθηκε για χειραγωγημένα παιχνίδια», είπε.

«Όταν κάνεις τις ποινές πιο επιεικείς, δείχνεις ότι προσπαθείς να καλύψεις κάτι, υπέρ των απατεώνων και βλάπτοντας το ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν η δόλια κίνηση για να αθωώσει τους απατεώνες του στοιχήματος», πρόσθεσε, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι η FIFA θα παρέμβει και ότι ακολουθούν ποινικές διώξεις.

«Η FIFA ήταν ήδη σε διαδικασία παρέμβασης και θα παρέμβει καταλυτικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσει. Αλλά τώρα οι δίκες θα γίνουν με πιο επιεικείς κανόνες. Πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξουν ποινικές διώξεις, επειδή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, ίσως η σοβαρότερη στην ελληνική ιστορία του ποδοσφαίρου», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ