Τάκης Μπαλτάκος: Στήριξη στον προπονητή μέχρι τον Μάρτιο – Κατάσταση συμβολαίου με Πογέτ είναι ακόμα ανοιχτή

Ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως η Εθνική, το θέμα Πογέτ και η διαιτησία! Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA

Αναλυτικά τα σχόλια του Τάκη Μπαλτάκου:

Αν έχει εκπληρώσει τους στόχους του: «Όχι, δεν έχω εκπληρώσει τους στόχους μου. Οι στόχοι μου ήταν δύο. Να χρηματοδοτηθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα και να πάει καλά η Εθνική. Αυτός είχε δύο στάδια. Πήγε καλά πέρυσι με την πρόκριση στο Nations League, ελπίζω να τελειώσουμε καλά και τον Ιούνιο-Ιούλιο και να έχουμε πάει καλά και τότε».
Τι του αρέσει στην Εθνική: «Βλέπω μια πειθαρχία στο παιχνίδι. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται οι παίκτες είναι συμβατός με αυτά που τους ζητάει ο προπονητής. Στα αποδυτήρια το κλίμα είναι ακόμα πιο πετυχημένο γιατί το γεγονός πως η ομάδα είναι οικογένεια φαίνεται από την κάθε μικρή λεπτομέρεια. Οι ομάδες δεν κερδίζουν με τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Κερδίζουν σαν ομάδες. Να έχεις καλή ομάδα είναι καλύτερο από το να έχεις καλούς παίκτες. Αυτή η ομάδα έχει οικογενειακό κλίμα, ομοιογένεια, αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα».
Ο πατέρας της οικογένειας είναι ο προπονητής, έγινε λόγος πως θα αποχωρήσει, τελειώνει το συμβόλαιο του;: «Από ποιον ειπώθηκαν πολλά. Όχι από την ΕΠΟ. Εμείς δεν είπαμε τίποτα».
Σχετικά με το αν θα συνεχίσει με αυτόν η Εθνική Ελλάδας: «Μέχρι τον Μάρτιο έχουμε συμβόλαιο. Για μετά δεν μπορώ να απαντήσω από τώρα, έχουμε εκτελεστική επιτροπή. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα δεσμεύσει τους υπόλοιπους 16».
Εμφανίζεται ότι δεν έχει μια ψήφο εμπιστοσύνης; «Ναι. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Όσα είπα είναι υπέρ του Πογέτ».
Αλλά όλα θα κριθούν τον Μάρτιο; «Εγώ δεν είπα αυτό. Δεν μπορώ να δεσμεύσω την επιτροπή».
Πόρος του κ. Πογέτ έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα με τον βοηθό του; «Πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Πογέτ. Δεν μπορώ να απαντάω για αυτόν».
Δημοσίευσε μια δήλωση στη Βόρεια Ιρλανδία πως θα μπορούσε να είναι υποψήφιος; «Είπε αυτό που γράφει το συμβόλαιο του. Δεν ήταν κάτι άκομψο».
Για το αν λύθηκε το θέμα με τον συνεργάτη του Πογέτ: «Δε νομίζω ότι χρειάζεται σύσκεψη. Το χειρίστηκαν οικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες ελέγχονται από ξένη μεγάλη λογιστική εταιρεία διεθνή. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε χωρίς ελληνικό ΑΦΜ. Ακόμα δεν έχει λυθεί, αν δεν πάρει ΑΦΜ δεν θα λυθεί. Είναι πολύ μικρό θέμα».
Για τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τη μη κλήση τους: «Έχω άποψη και δεν τη λέω, ούτε τώρα θα την πω. Με είχαν ρωτήσει τότε. Δεν θα την πω δημόσια σχετικά με τις κλήσεις των παικτών που καλεί ο προπονητής. Δεν τον κρίνουμε δημόσια, τον στηρίζεις στον θάνατο, αλλιώς δεν έχεις ομάδα».
Για τις κλειστές θύρες στα ματς και αν έχουν γίνει βήματα να μη συνεχιστεί αυτό: «Ήταν πάρα πολλές οι θύρες που ήταν κλειστές. Υπήρχε ένα κλίμα φοβίας μηπως γίνει κάτι όπως με τον Αύγουστο. Ήταν πιο πολύ γιορτή με τη Γαλλία και λιγότερες θύρες κλειστές. Δεν είναι καλή εικόνα. Έχουμε σκέψεις πως θα λυθεί οριστικά και θα το δούμε από το επόμενο παιχνίδι. Η Αστυνομία φοβάται τη ρίψη αντικειμένων. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε με τη Γαλλία περισσότερες θύρες».
Για το τι συμβαίνει με το προπονητικό κέντρο: «Έχει πάρει τον δρόμο του. Το πρώτο βήμα που πρέπει να ανέβει κανείς είναι τα χρήματα. Αν δεν έχεις τη μαγιά δεν μπορείς να χρησιμοποιηθείς από τη FIFA και την UEFA. Το ποσό αυτή τη στιγμή είναι 11.5 εκατομμύρια, μπορεί να αλλάξει. Από τον Φεβρουάριο που έφυγε η ομάδα στον Άγιο Κόσμα έχουμε συγκεντρώσει ένα ποσό και μετά ήρθαν κάποια χρήματα. Έχουμε δώσει δύο χώρους και μόλις εγκριθούν θα προχωρήσει σε ένα από αυτά οι εργασίες. Όταν πήγα να δω το προπονητικό κέντρο της Πορτογαλίας, είδα μια μεγάλη αίθουσα κλειστή που είχε σκοινιά από τον ένα τοίχο μέχρι τον άλλο, ένα μέτρο μακριά από το δάπεδο. Αυτός ο χώρος είναι για τα ρούχα των παικτών. Από την πρόκριση στο Euro θα πάρουμε εννέα εκατομμύρια και αυτά θα χρησιμοποιηθούν για το προπονητικό κέντρο».
Για την αγάπη που χρειάζεται η Εθνική, όπως ανέφερε και ο Γιώργος Τζαβέλλας: «Πολύ περισσότερη αγάπη χρειάζεται η Εθνική. Θα ήθελα να πω δημόσια ότι όταν έφυγε το πούλμαν και πέρασε όλη την Αθήνα για να φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κόσμος χειροκροτούσε, οι αστυνομικοί, τα μηχανάκια ήταν δίπλα. Ήταν πραγματικά όμορφο».
Για το αν διεκδικήσει νέα θητεία: «Δεν απαντάω αυτό το πράγμα τώρα. Υπάρχουν και νομικά θέματα. Είναι ακόμα νωρίς, δεν είναι σωστό να ανοίξει τώρα και δεν θέλω να την ανοίξω εγώ».
Γι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ