Τάκης Μπαλτάκος: Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ξένους διαιτητές – Στόχος μας η πλήρης επιστροφή των Ελλήνων!

Σε μια συνέντευξη του στη NOVA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, αναφέρθηκε στο “καυτό” θέμα της διαιτησίας, εκφράζοντας την επιθυμία του να δούμε Έλληνες διαιτητές στα παιχνίδια. Αναφέροντας χαρακτηριστικά “Είμαι πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και το ενδιαφέρον μου είναι να έχουμε Έλληνες διαιτητές. Μας κατηγόρησαν το καλοκαίρι επειδή είπαμε ότι θέλουμε να επιστρέψουν οι Έλληνες. Τι να θέλω; Διαιτητές από τη Νικαράγουα και την Ονδούρα; Αυτός είναι ο στόχος μας, η πλήρης επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών. Στα ντέρμπι. Δεν μπορεί να γίνει φέτος, γιατί θα ήταν εις βάρος των ίδιων των διαιτητών”.

Αναφέροντας ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, εξέφρασε την απορία των άλλων προέδρων για το γεγονός αυτό: “Την άλλη εβδομάδα θα με ρωτάνε στην κλήρωση του Euro, γιατί συνεχίζεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ακατανόητο από τους Ευρωπαίους, γιατί δεν ορίζεται ο ελίτ Σιδηρόπουλος, για παράδειγμα. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται και γίνεται. Είναι ντροπή, όμως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ξένους διαιτητές. Αλλά τους έχει ανάγκη. Αν οριστεί Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι θα έχουμε θέματα. Για αυτό έφυγε και ο Μπένετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι μας αρέσει αυτή η πραγματικότητα, δεν είναι αρεστή και πρέπει να αλλοιωθεί. Το πώς θα γίνει αυτό αφορά την επόμενη χρονιά”.

Σε λίγο αναλυτικά όσα δήλωσε και για την Εθνική, αλλά και το θέμα Πογέτ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ