Σπανούλης: «Θα είμαστε έτοιμοι-Με Γουόκαπ κόντρα στην Τσεχία»

Σπανούλης: «Θα είμαστε έτοιμοι-Με Γουόκαπ κόντρα στην Τσεχία»

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε πώς είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας από την αρχή της εβδομάδας ενόψει του αγώνα με την Τσεχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (21:00) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ… . Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Σχετικά με τα δύο βασικά στοιχεία που αναζητά στην ελληνική ομάδα, επισήμανε: «Νοοτροπία και αυτοθυσία. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα και πόσο έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Ο Σπανούλης αναφέρθηκε επίσης στον Τόμας Σατοράνσκι, ηγέτη της εθνικής Τσεχίας, λέγοντας: «Είναι ένας παίκτης που νιώθει πολύ καλά στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως παίζει εκεί με διαφορετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τις ομάδες του. Είναι ο βασικός τους δημιουργός και ένας παίκτης που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά πάνω του και να τον περιορίσουμε».

Τέλος, όσον αφορά στο αν ο Τόμας Γουόκαπ ή ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ θα είναι διαθέσιμοι από τους τραυματισμούς τους για τον αγώνα της Παρασκευής, απάντησε: «Θα πάμε με τον Τόμας αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ