Σπανούλης: «Οι παίκτες μου πρέπει να αξιολογήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα»

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου πρέπει να αξιολογήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα»

Ο προπονητής του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, εξέφρασε τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα του ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final-8.

Αρχικά, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία που βρισκόμαστε πάλι στο Final-8, είναι σημαντικό για να πατάμε τα πόδια μας στη Γη και να μην πετάμε» και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε ως οργανισμός. Αυτό που θα πω στους παίκτες μου είναι να είναι περήφανοι για τον εαυτό τους, να τα δώσουν όλα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Μια ομάδα που διεκδικεί όλους τους τίτλους.

Εμείς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το γνωρίζουμε αυτό, αλλά είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του μπάσκετ των γυναικών: «Θέλω να χαιρετίσω τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για την κοινή συνέντευξη Τύπου ανδρών και γυναικών και για το γεγονός ότι θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου και των δύο την ίδια μέρα. Είναι κάτι που βοηθάει την ελληνική πραγματικότητα και κοινωνικά και αθλητικά».

Από τη μεριά του, ο Λεωνίδας Κασελάκης είπε: «Για εμάς είναι χαρά και δικαίωση που είμαστε στο δεύτερο Final-8. Ξέρουμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο, έχουμε απέναντι μια ομάδα φορμαρισμένη με υψηλούς στόχους. Εμείς θα επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει. Είναι πολύ σημαντικό που όλο το μπάσκετ παίρνει από τη λάμψη του Final-8, σε όλες τις δομές του πρέπει να είναι συγκροτημένο. Να ευχηθώ υγεία και να το χαρεί ο κόσμος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ