Σαν σήμερα: Όταν το γερμανικό πρωτάθλημα διεκόπη τη μέρα του τελικού!

Σαν σήμερα: Όταν το γερμανικό πρωτάθλημα διεκόπη τη μέρα του τελικού!

Στις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος αναβάλλεται ακόμα και στη Γερμανία, το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκινά τα πρώτα του βήματα. Η εγχώρια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1900 και διοργάνωσε το πρώτο τουρνουά τη σεζόν 1902/03 με έξι ομάδες, όπου η VfB Λειψίας κατέκτησε το τρόπαιο.

Την επόμενη χρονιά, οι ομάδες αυξήθηκαν σε οκτώ, αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε λίγες ώρες πριν τον τελικό. Συγκεκριμένα, στις 22 Μαΐου πριν από 118 χρόνια, η επιτροπή της DFB αποφάσισε να ακυρώσει τη σεζόν με ψήφους 127-41, έπειτα από διαμαρτυρία της Καρλσρούης.

Η διαμαρτυρία είχε να κάνει με τη διεξαγωγή του αγώνα προημιτελικών στο Βερολίνο αντί σε ουδέτερη έδρα, όπως ορίζονταν από τους κανονισμούς. Η KFV χρειάστηκε 13 ώρες για να φτάσει στο Βερολίνο μετά από προβλήματα αδειών εργαζομένων και έτσι η αναβολή της σεζόν ανακοινώθηκε. Αυτό οδήγησε σε αλλαγές στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η επόμενη σεζόν συμμετείχαν 11 ομάδες, με τα παιχνίδια να διεξάγονται σε ουδέτερες έδρες και την Καρλσρούη να φτάνει μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από τη Βερολινέζικη Ουνιόν 92.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ