Προχωράμε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Προχωράμε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το σημερινό πρόγραμμα των ημιτελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις που θα καθορίσουν την ομάδα που θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Η Σερβία θα αναμετρηθεί με τον Καναδά (11:45 το πρωί) και οι ΗΠΑ θα παίξουν με τη Γερμανία (3:30 το απόγευμα) στη Μανίλα. Οι τέσσερις ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει τις θέσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Σερβία, που παρά την ήττα από την Ιταλία έχει κερδίσει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, επιδιώκει τη νίκη για να κατακτήσει το τέταρτο της μετάλλιο στα Παγκόσμια Κύπελλα, μετά τα χρυσά του 1998 και 2002 και το ασημένιο του 2014. Ο προπονητής της, Σβέτισλαβ Πέσιτς, είναι αισιόδοξος παρά την απουσία του τραυματία Μπόρισα Σίμανιτς. Αντίθετα, ο Καναδάς βρίσκεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά και επιδιώκει όχι μόνο το μετάλλιο, αλλά και το χρυσό.

Στον δεύτερο ημιτελικό, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τη μοναδική αήττητη ομάδα του τουρνουά, τη Γερμανία. Οι δύο ομάδες είχαν ήδη αναμετρηθεί σε φιλικό αγώνα, όπου οι ΗΠΑ είχαν ανατρέψει τη διαφορά 16 πόντων και είχαν κερδίσει με 99-91. Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν μετάλλιο από το 2019 και επιδιώκουν το χρυσό αυτή τη φορά. Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, συμμετέχει για πρώτη φορά στα ημιτελικά και επιθυμεί να κατακτήσει το δεύτερο μετάλλιό της, μετά το χάλκινο του 2002.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ