Ποτσέκο: «Αγαπώ και σέβομαι όλους τους παίκτες μου – Δεν ήταν δίκαιο να παίξουμε με τις ΗΠΑ»

Με εντυπωσιακή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος, οι ΗΠΑ κατάφεραν να επικρατήσουν με 100-63 της Ιταλίας και να προκριθούν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά την αναμέτρηση, ο συναισθηματικά φορτισμένος Τζανμάρκο Ποτσέκο εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του για να φτάσουν την ομάδα στα προημιτελικά, ενώ τόνισε ότι η Ιταλία ήταν άτυχη που αντιμετώπισε τις ΗΠΑ, αν και κατετάγη πρώτη στον όμιλο των “16”.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ποτσέκο ήταν οι ακόλουθες:

“Ο κόσμος είχε αρχικά αμφιβολίες για τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε. Οι παίκτες μου ήρθαν εδώ και κατάφεραν να φτάσουν στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η αντίδραση του Μέλι σημαίνει τα πάντα για εμένα. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια που να μπορώ να πω. Μπορούμε να φύγουμε τώρα. Καταλαβαίνετε την ψυχολογία που έδειξαν οι παίκτες μου σε αυτό το τουρνουά.

Δεν πήραμε περισσότερα απ’ ό,τι αξίζαμε, αλλά δεν ήταν δίκαιο να αντιμετωπίσουμε τις ΗΠΑ. Ήμασταν πρώτοι στον όμιλό μας. Αυτό είναι το παν. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αγαπώ όλους τους παίκτες μου. Τους αγάπησα από πριν το ματς, τους αγαπώ και τους σέβομαι ακόμη περισσότερο τώρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, άρχισα να μιλάω με μερικούς παίκτες από τις ΗΠΑ, οπότε μόλις τελείωσε η αναμέτρηση πλησίασα τον Κερ για να του εξηγήσω ότι απλώς συνομιλούσα, χωρίς να παραπονεθώ, χωρίς να τσακωθούμε. Κι εγώ έχω παίξει παλιότερα. Μου είπε ότι με καταλαβαίνει”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ