Πασαλείμματα, αστειότητες και… παζάρι με τις ζωές ανθρώπων!

Το γήπεδο του Πανσερραϊκού, το αγαπημένο μέρος των φιλάθλων, κλείνει επ’ αόριστον λόγω του σύνδρομο Καλατράβα. Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση της επιτροπής στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, όπου παρουσιάστηκε και το πόρισμα της στατικής μελέτης που κρίνει την ανεπάρκεια τμημάτων της κερκίδας και του στεγάστρου. Το πόρισμα δείχνει ότι η κερκίδα γειτνιάζει με δύο σχολεία και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο αντιπρόεδρος του Πανσερραϊκού, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι σοκαριστική και αναρωτιέται γιατί η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι προτεραιότητα για τους αρμόδιους. Αναφέρει επίσης το γεγονός ότι το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε κανονικά για δύο αγώνες με κόσμο παρά τον κίνδυνο που υπήρχε.

Ο κ. Χατζηδημητρίου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση αυτή και ρωτάει ποιος έκρινε κατάλληλο να γίνουν οι αγώνες με κόσμο παρά τον κίνδυνο κατάρρευσης του γηπέδου. Προβληματίζεται επίσης γιατί οι επίσημες αρχές δεν προστατεύουν τη ζωή των πολιτών και επιτρέπουν τη λειτουργία επικίνδυνων γηπέδων.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, πολλά γήπεδα βρίσκονται σε κακή κατάσταση και απειλούν την ασφάλεια των θεατών. Παρά την γνώση αυτού του προβλήματος, η ασφάλεια δεν θεωρείται προτεραιότητα και οι άνθρωποι εκτίθενται σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων και συναυλιών. Είναι καιρός να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ